Социолог: Станишев ще спечели конгреса на БСП

  • 15 февруари 2012 08:02

  • 753
  • 0
Социолог: Станишев ще спечели конгреса на БСП
©

"Ако БСП тръгнат на политическа борба, свършено е с тях", коментира социологът Андрей Райчев пред bTV. Рейтингът на Станишев към този момент бил максималният за БСП - 22% одобрение.

"Първанов винаги ще има един бонус от своите 10 години като президент. Много зависи дали ще гледаме грозни сцени на конфликт, но на мен не ми се вярва. Не вярвам, че Първанов ще се старае да стане лидер на БСП", каза Райчев. Според него най-вероятно Станишев ще спечели конгреса и съдбата му ще зависи от изхода на изборите през 2013 година. "БСП е отчетливо раздвоена, но това не е за пръв път", добави той.

"Кметът на София Йорданка Фандъкова бавно плува нагоре и има 36% подкрепа посред лоша зима, но държи. Това означава, че в сравнително кризисна ситуация тя се справя добре", допълни той.

Меглена Кунева има 1/3 одобрение, което е страшно много, въпреки че това не означава, че 1/3 ще гласуват за нея. Поне една година й трябва обаче, за да се организира. Нея я харесват европейски ориентираните хора, които не отиват от долно "до" до горно "до", коментира Райчев.

Според него и Борисов, и Кунева са следа от Симеон и от разпада на НДСВ.

При Плевнелиев структурата е класическа, сега 50% го одобряват, вероятно ще достигне 60%, смята социологът.

Последвайте канала на

753 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини