Румен Петков за Търговския регистър: Държавата се срина пред очите ни заради некадърие (видео)

  • 16 август 2018 12:14

  • 3525
  • 8
Румен Петков за Търговския регистър: Държавата се срина пред очите ни заради некадърие (видео)
© Novini.bg

Относно проблема с Търговския регистър трябва да се търси отговорност на ръководството на Агенцията по вписванията и на фирмите по поддръжката му през годините.

Това обяви на пресконференция председателят на АБВ Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в. "Държавата се срина пред очите ни. Има две неща, които трябва да се кажат достатъчно ясно. От гледна точка на законовото конструиране на Агенцията по вписванията, нещата са направени по най-добрия начин. Има предвидени всички гаранции за изграждането, съхраняването на информационните масиви. Очевидно проблемът е на поддръжката. Категорично трябва да се търси отговорност на ръководството на агенцията, както и на фирмите по поддръжка през годините. Тези хора участваха в едно пълно некадърие. Идеята за създаването на склад данни, която премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г лансира вчера, е да го кажа по-меко – несъстоятелна. Това е абсурд. То ще създаде корупционна среда, ще създаде надскачане между двете бази данни на Агенцията по вписванията и на този склад. На всички е ясно, че това са едни хранилки. В сегашната структура на Агенцията по вписванията на няколко места е предвидено да се съхранява базата данни. Борисов трябва да оттегли предложението си “, каза още Петков. 

От АБВ обявиха още, че БАБХ трябва категорично да обяви има или няма чума по дребните преживни животни. "Първите проби уж доказаха, че има чума и бяха активирани само за седмица, като започна поголовно избиване на животните. Вторите проби бяха взети преди месец и все още никой не обявява резултатите. Говори се, че в началото на септември ще има някакви резултати. Пълно мълчание от агенцията. Обезлюдяват Странджа. Хората там основно се занимават с този поминък. Избиха животни, които са изцяло български селектирани породи. Чакаме отговори от БАБХ. Същото важи и за африканската чума по свинете. Строи се някаква ограда по границата с Румъния. Снощи вие журналистите показхте, как една свиня може да прескочи 2 метра. Това е поредното безпринципно и безхаберно изразходване на обществени средства. На всички е ясно, че не можем да спрем дивите свине от Север. Решението е друго, но от БАБХ пак не са направили нищо. Трябва да има превенция. Трябва да се разяснява на стопаните за чумата. Нищо такова не е направено до вчера от агенцията", казаха още от АБВ.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3525 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Доктор Менгеле

2018.08.17 | 08:24

8
На чугунен комунист не бива да се обръща внимание какво говори... Той е болен човек и се нуждае от моята помощ.
a s

2018.08.16 | 22:14

7
Toa па кой го пита кой номер гащи носи
!!!

2018.08.16 | 18:56

6
.............................................и ПИЯНСТВО!?
kolxo

2018.08.16 | 17:49

5
Я кажете чия е Лирекс (отговаряща за поддръжката). Кого точно и по какъв начин е получила тази държавна поръчка. Колко пари са наляти в нея за тази услуга. Колко пъти е одитирана през годините и от кого..... И тук всички маскари - червени, жълти, сини, лилави, бембени и соросинкяви сте пъркали в меда, нали?
ИВАН ИВАНОВ

2018.08.16 | 13:14

4
пикаещият брат пак се изкашля да не го забравят

2018.08.16 | 13:12

3
П,П, = Плевенски, Простак
БГ

2018.08.16 | 12:47

2
Некадърни,обаче никой не подава оставка!А щом Румен Петков и кохорта са тръгнали усилено да Ви обясняват че всичко това е следствие на некадърност,то значи че всичко това е умишлено!
Браво

2018.08.16 | 12:38

1
"некадърие" ... браво на умните и грамотните ....

Добави коментар

Водещи новини