Христо Иванов: По наше време подобна криза с Търговския регистър не е имало

  • 16 август 2018 07:51

  • 997
  • 5
Христо Иванов: По наше време подобна криза с Търговския регистър не е имало
©

По наше време подобна криза с Търговския регистър не е имало. Възложихме одитна проверка, която показа редица проблеми, които отстранихме. Това каза бившият правосъден министър Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския в ефира на БТВ.

По думите му централният проблем в България е че целият ред за гарантиране на сигурност, е оставен на инициативата на отделните ведомства. Нямаме централизирана структура, която да се заеме с контрол на базите с данни.

„Всеки проблем, който бъде оставен във времето в един момент води до срив“, подчерта той.

„По наше време ръководството на агенция в края на всяка седмица проверяваше системата, както и дали се е копирала информация. Външна фирма направи цялостен анализ и направи множество препоръки. Абсолютно целият процес беше анализиран. Имаше две резервни хранилища. Стигна се до освобождаване на ръководството. Въпросът е защо три години по-късно след поредицата сигнали, че хардуерът не се поддържа добре, не са се взели мерки. Купен е нов капацитет, но той не е бил монтиран. Защо това не е направено? Никой не може да гарантира сигурността на данните в момента. Аварията е резултат или от умишлено, или от недоглеждане, или от немарливост. Ситуацията вчера беше замазана“, каза Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския.

Бившият правосъден министър беше категоричен, че г-жа Зорница Даскалова трябва да бъде освободена от работа. „Хората, които са отговорни за всичко това да понесат отговорност, а данните трябва да бъдат гарантирани“.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
997 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
БСП, ДПС, СДС, НДСВ, ГЕРБ и вся останлая сволочь

2018.08.16 | 08:41

1
Ние е.ахме мамата на цял народ, вие тука за един пиклив регистър ми дуднете...

2018.08.16 | 22:31

5
Само ти пикльо си чист.
Пиперко

2018.08.16 | 12:20

4
"По наше време"???? Кога? При кабинета Борисов 1 или Борисов 2? Тогава Дай България не беше регистрирана, и този палячо беше министър, който години само обещаваше"Аз ще...ще...". Защо тогава палячото бълва жлъч, отрова и лъжи срещу настоящия кабинет на Борисов? ААААА, защото вече не е министър, има доходи от НПО-та и милионерчета Ц. Василев и Прокопиев.
чичо

2018.08.16 | 11:54

3
По наше време( когато бяхме млади) стълбите бяха по добри, огледалата по реални, жените по привлекателни и ...............
Stamat

2018.08.16 | 09:49

2
Колко време, беше "вашето" време? Платен смешник, кресльо и навияч!

Добави коментар

Водещи новини