Сергей Станишев: Спирането на АСТА е и наш успех

  • 14 февруари 2012 15:52

  • 9795
  • 62
Сергей Станишев: Спирането на АСТА е и наш успех
© Булфото

Спирането на АСТА е и наш успех, каза пред журналисти лидерът на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

По този начин председателят на Партията на европейските социалисти коментира решението на правителството да спре процедурата за присъединяването на страната към Anti-Counterfeiting Trade Agreement (АСТА). Преди дни той призова евродепутатите от левицата в ЕП и депутатите от партиите-членки на ПЕС в националните парламенти да не подкрепят споразумението. "Хубаво е, че правителството се вслушва в нашите гласове”, коментира Станишев.
Според лидера на БСП има нужда от законодателни мерки за защита на интелектуалната собственост, но АСТА не е разумно разрешение. Той бе категоричен, че не трябва да се допуска подобни споразумения да се правят тайно, без широко обществено обсъждане. По тази причина президентът на ПЕС ще бъде инициатор на европейска конференция за ново споразумение. „Европейските граждани трябва да получават информация на всяка стъпка. Важно е да са гарантирани техните основни свободи, както и да се спазват основните демократични принципи”, аргументира се Станишев.
Депутатите от Коалиция за България внасят днес Декларация на Народното събрание срещу АСТА. В текста се посочва, че споразумението противоречи на интересите на българските граждани, а процесът на преговори е протекъл непрозрачно, без хората да бъдат информирани за произтичащите ангажименти. Депутатите оценяват значението на защитата на правото на интелектуална собственост и напомнят, че страната ни последователно е приемала законови решения в тази посока. "България е готова и в бъдеще да приема законодателни и институционални решения срещу разпространението на пиратски стоки, но само при постигане на баланс с фундаменталните права на човека и конституционните права на българските граждани”, се посочва още в декларацията.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
9795 62

Свързани новини

Коментари 62

Добави коментар
ДО КОЦЕ-МАЦА

2012.02.16 | 18:20

62
Маймуно, тръгвам към АРЕНА да ти напукам канчето
не на БСП

2012.02.15 | 22:12

61
Този съсел ще се сцепи от яд,че това правителство слуша и народния глас,а не само собствения....джоб както правеха те БСП-ДПС.
1234

2012.02.15 | 21:28

60
серГЕЙ СПИРАНЕТО НА АКТА БЕШЕ УСПЕХ НА ХОРАТА ,КОЙТО ПРОТЕСТИХА ,А НЕ ВАШ ГАДНИ ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ
Стоим със теб на кръгла маса в едно квартално кафе

2012.02.15 | 18:51

59
Кокетна си сега, флиртуваш и искаш брака да спасим, но аз си зная колко струваш под тази маска и без грим. Познавам всяка твоя дума, характера ти зъл и див и мисля, че е цяло чудо как в този брак останах жив. Червеният боклук си остава червен боклук!!!
до 12/13-(тъпака ДЖЪДЖ)

2012.02.15 | 18:51

58
КОЙ ГЛАСУВА ЗА АКТА В ЕВРОПАРЛАМЕНТА?: На 24 ноември 2010 г. с мнозинство на Европейската народна партия Европейският парламент отхвърля остра резолюция срещу ACTA, внесена от либерали, социалисти, зелени и независими, която във висока степен отговаря на критиките на гражданското общество. След вносителите е българския евродепутат от Групата на либералите и демократите за Европа Метин Казак. Как гласуват българските евродепутати по тази проекторезолюция: Следните евродепутати гласуват против АКТА,като подкрепят критичната резолюция: 9 евродепутати подкрепят критичната резолюция: Станимир Илчев (НДСВ), Антония Първанова (НДСВ), Филиз Хюсменова (ДПС), Метин Казак (ДПС) и Владко Панайотов (ДПС) от групата на либералите; Ивайло Калфин (БСП), Кристиян Вигенин (БСП), Евгени Кирилов (БСП) и Илияна Йотова (БСП) от групата на социалистите; Следните евродепутати гласуват ЗА АКТА,като гласуват против критичната резолюция. Всички те са от ГЕРБ: 6 евродепутати гласуват против критичната резолюция –Андрей Ковачев (ГЕРБ), Емил Стоянов (ГЕРБ), Мария Неделчева (ГЕРБ), Илиана Иванова (ГЕРБ), Владимир Уручев (ГЕРБ), Надежда Нейнски (СДС); НЕ ГО ЗАБРАВЯЙТЕ - ГЕРБ Е ЗА АКТА! Каквото и да правят сега е не защото са Българи, а щото няма на къде - създават с театър имиджа на Бойко Борисов. Тях нищо друго освен парите не ги интересува
джъдж

2012.02.15 | 12:08

44
Малко ми е чудно ,защо адресираш до мен тази информация ? Нямам нищо общо с уважаемите колеги , с изключение на факта че съм съгласен с написаното от тях. Това ,че ти използваш една дузина никове ,не значи че и аз съм паднал до твоето ниво. От друга страна - факта ,че считаш всеки коментар който те вбесява ,за мое дело - силно ме ласкае. Лошото е ,че се вбесяваш от всичко ,което дори малко се отличава от примитивния ти начин на мислене. Но по-добре - нека хората да си съставят правилно мнение за теб - ти си ,така да се каже - представителна извадка на профила на средностатистическия член на БСП.
onq su6ti

2012.02.15 | 18:50

57
Ei Stani6ka pak se prai6 maika my deba po vashe vreme kogato vie bqhte na vlast pravehte tiq dalaverki i vie podpisahte ASTA za6toto tq ne su6testvuva ot 1 meseca a ot 3-4 godini i zaedno s 3-nata koaliciq ostaihte mizeriite na Bat Boiko i sega samo se istukvate , az sum mlad 4ovek i moga da kaja 4e po dobro pravitelstvo ot GERB bulgariq ne e vijdala za poslednite 20 godini Da sme jivi i zdravi vsi4ki bulgari
ГРАЖДАНИНЪТ Х

2012.02.15 | 18:49

51
а ве може да си говорите каквото искате но когато те са на власт винаги има нещо и за народа оставят и за нас малко а сега някой да каже нещо че не е верно
ГРАЖДАНИНЪТ КЕЙН

2012.02.15 | 18:50

56
Абе човек, ти малък ли си или си прекалено възрастен и не помниш, когато бяха на власт комунягите БСП, как КРИЕХА и НЕПРОЗРАЧНО действаха??? Лелееееее ти се избъзика много мощно... Те са с къса памет и затова нямат СРАМ от грешките си бе. Изтриват ги бързо!... 8"(

2012.02.15 | 11:48

34
Серго, истина е, че социалистите гласуваха против АКТА. Ама недей да пробваш, да яхваш вълната, че както досега плюхме по комунистите от Герб, да не почнем и по комунистите от БСП.
–N-

2012.02.15 | 18:50

55
А г-жа,YES Кунева(Пръмова) като комисар изпратен от тройната ламя,как гласува бе смешко-СтаМишев? Ама сега не се показва да обясни,нали?! Иначе много инициативи и кампании води,чак и граждански движения създава ........... Гражданите ги видяхме казаха не на ACTA,а г-жа YES какво каза? Естествено,че YES. Тя не може да отказва горката,лошо че е толкова грозна :)))
slavo

2012.02.15 | 18:50

54
Хахахахахахах,е тоя направо кърти!!Твоя личен успех какъв е Серьога?
717

2012.02.15 | 18:50

53
"Спирането на АСТА е и наш успех, каза пред журналисти лидерът на БСП Сергей Станишев." xaxaxaxaxaxa :D

Добави коментар

Водещи новини