Плевнелиев: Жалко е, че каним туристи в България, защото е евтина бирата

  • 14 февруари 2012 11:53

  • 1243
  • 5
Плевнелиев: Жалко е, че каним туристи в България, защото е евтина бирата
©

Българската туристическа индустрия трябва да бъде флагман за развитието на българското винопроизводство.

Това каза президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното при среща с български винопроизводители в президентството.

„Имаме успехи, броят на туристите расте. По някой път е жалко, когато просто ги каним в България, защото сме евтини, защото искаме да пият евтина бира и да ползват, бих казал, просто ниските цени. Огромна е перспективата на България в курортите да развие всичко, което е свързано с повече добавена стойност – с вкусното ядене, с прекрасните български вина и с перспективата на туристите в България освен, че сме гостоприемни, да им бъде и вкусно, да им бъде приятно. Тогава ще остават повече пари”, посочи държавният глава.

По думите му, в последните 20 години България полага усилия и българското винопроизводство бележи своите успехи. „Ако по време на социализма ние бяхме символ на масово производство, днес ние се радваме на качеството на българските вина, репутацията на българските вина. Всички ние осъзнаваме колко е важно да работим за качеството и репутацията на българското вино”, каза Плевнелиев.

„Новият закон за виното и лозарството трябва да въведе правила, конкурентноспособност, визия и политики в сектора. Благодаря на Министерството на земеделието, че пое този въпрос и законопроектът вече е на първо четене в парламента”, отбеляза президентът.
Според него българската външна политика трябва да показва успеха на българското винопроизводство, българските посланици трябва да са посланици и на българското вино – на коктейлите в чужбина, на националните празници, всичко, което е свързано с нашето представителство навън трябва да показва, защото има с какво да се гордеем.
В „Гербова зала” на президентството бяха представени отличени с медали български вина.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1243 5

Коментари 5

Добави коментар

2012.03.05 | 09:09

1
Господин Плевнелиев ако кани по тази причина туристи много ми е жал за него, просто няма какво да се кометира, да не би и той да е тука заради евтината бира. Вместо да душите туристическия бизнес с такси и данъци му дайте преференции. То е като да хванеш някой за гушата, да почнеш да го стискаш и да викаш "Дишай бе, дишай." Ама то другото ни е наред че само туризма ни дерт.
Вологес

2012.03.05 | 09:09

2
Никой не ги кани г-н Президент - те сами си идват! И не само заради бирата, ами и заради водката, жените, наркотиците и куп други евтини неща. Така ще и занапред, докато туризмът не спре да бъде удобната перачница на пари за управляващите, ще си останем миризливата, квартална кръчма за чуждите туристи.
Learning To Lie

2012.03.05 | 09:10

3
Росице, ти си кретен, защото туризмът НЕ Е ИНДУСТРИЯ, а БИЗНЕС от сферата на услугите - но ти си достаточно умряла лисица за да вденеш, че възстановяването на реалната ИКОНОМИКА ни изисква възраждане на истинско ИНДУСТРИАЛНО ПРОИЗВОДСТВО, но тъй като си една безродна предателска душичка, ти пак мучиш за туризъм като за ИНДУСТРИЯ и то стратегическа! Жалък лъжец и инсинуатор!!! Ти и Боко Тиквата редите лъжи и непрекъснато се опитвате да ни пробутате туризъм, магистрали и кисело мляко като индустрии и то "стратегически" - така сами се разобличавате, че не мислите за замогването на Българите! В технологичния 21- век да се опитвате да ни пробутвате всякакви долнопробни ерзац-индустрии за ратаи и работещи бедняци ще ви донесе само и единствено всенардна омраза и презрение -ПОЗОР!!!

2012.03.05 | 09:11

5
Остави го, с всяка следваща реплика този "успял бизнесмен" само се показва колко е некадърен. Изпрал нечии пари и го обявиха за "единственият почтен бизнесмен в България".
ев

2012.03.05 | 09:10

4
Може новият ни г-н ПРЕЗИДЕНТ да ти кани у тях.Всеки следващ ПРЕЗИДЕНТ е по- приличащ на селянче със стадо кози от предишниялНай- представителен беше Петър Стоянов.Като погледнете новият ПРЕЗИДЕНТ -не мога да му запомня името,човекът на гербаджиите,пълна скръб.Няма никаква визия,изглежда като анимационен герой.пълна излагация.....

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини