Ивелина Василева: Питейната вода е стратегически ресурс

  • 27 юли 2018 13:50

  • 1129
  • 0
Ивелина Василева: Питейната вода е стратегически ресурс
© Facebook

Питейната вода е стратегически ресурс.

Това коментира депутатът от ГЕРБ и председателят на Комисията по околната среда и водите към НС Ивелина ВасилеваИвелина Василева Ивелина Веселинова Василева е родена на 8 октомври 1969 г. в Бургас. През 1988 г.  завършва.

„Днес в парламента подкрепихме на първо гласуване промените в Закона за опазване на околната среда. От трибуната на Народното събрание потвърдих позицята на парламентарната група на ГЕРБ. Подкрепяме текстовете в основната част на законопроекта, с които се намалява административната тежест за гражданите и бизнеса – съкращават се срокове, регламентира се обмяната на информация по служебен път и се дава възможност за обединяване на процедури“, посочи председателят на Комисията по околната среда и водите.

По думите й що се отнася до текстовете в преходните и заключителните разпоредби, свързани със Закона за водите и санитарно-охранителните зони на питейните водоизточници, между първо и второ четене на законопроекта ще се внесе предложение те да отпаднат. Причината за това са, че партията счита, че те трябва да бъдат подложени на широко обществено обсъждане и консултации с всички заинтересовани страни.

„Питейната вода е стратегически ресурс и трябва да има пълни гаранции, че ще бъдат максимално защитени важните за всички ни водоизточници“, категорична бе Василева.
Народният представител днес предложи удължаване на срока до максималния за внасяне на предложения между първо и второ гласуване, което беше прието.

„Ще бъде сформирана и работна група по законопроекта“, добави тя.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
1129 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини