Министър Нанков и Цветанов провериха ремонта на пътя Велико Търново – Арбанаси - Горна Оряховица

  • 26 юли 2018 11:27

  • 1744
  • 0
Министър Нанков и Цветанов провериха ремонта на пътя Велико Търново – Арбанаси - Горна Оряховица
© МРРБ

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е заедно с председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа и кметът на Велико Търново Даниел Панов инспектираха рехабилитацията на участък от пътя Велико Търново – Горна Оряховица през Арбанаси. Пътният участък се рехабилитира основно, като средствата за това – около 2.2 млн. лв., са осигурени от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“. Ремонтните дейности стартираха в края на май месец, а срокът на изпълнение е 3 месеца.

През есента бе ремонтиран и участъкът Велико Търново – Арбанаси, който бе изцяло преасфалтиран, на места – разширен, оформено бе и отводняване край шосето. Местата, на които съществуваше опасност от свлачищни процеси, бяха укрепени, съобщиха от пресцентъра на МРРБ. 

Министър Нанков инспектира и строителството на моста към село Шемшево, област Велико Търново. През 2017-та година при бедствието там част от моста беше разрушен. Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет отпусна над 1.1 млн. лв. за изграждането на новото съоръжение, което е и най-прекият път от Велико Търново към няколко големи села в района, включително Леденик, Пушево, Буковец, Керека и др.

Новият мост, който ще е основна връзка и с промишлената зона на Велико Търново, ще е с около 2 метра по-висок, широк 10 и дълъг близо 40 метра. Ще има две ленти за движение, осветление и ще бъде със завишена товароносимост. Мостът е разположен встрани от предишния, така че подходът към него да не бъде със завой.

Очаква се новото съоръжение да бъде готово през септември месец тази година.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1744 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини