Нанков: Строим най-евтините магистрали, но не за сметка на качеството

  • 26 юли 2018 08:20

  • 3929
  • 4
Нанков: Строим най-евтините магистрали, но не за сметка на качеството
©

До три години и половина АМ "Хемус" ще свързва София и Велико Търново. До края на 2024 година АМ "Хемус" трябва да е готова изцяло. Времето е много, но има тежки процедури. За следващите години приоритет е Северна България - АМ "Хемус", пътят Русе-Велико Търново. Строим най-евтините магистрали, но не за сметка на качеството. ТОЛ системата е изключително важна. С нея ще има много повече средства за ремонт и поддръжка на пътищата, от които се генерират тези средства.

Това заяви категорично пред камерата на БТВ министърът на регионалното развитие Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е. "Тунел под Шипка ще има. Този тунел ще е най-дългият в страната - 3 километра и 200 метра. Има много голям интерес от страна на чуждестранни компании и инвеститори за това строителство. Дори и да не се стигне до чужди инвестиции, държавата ще отпусне средства за строежа на този тунел. Относно АМ "Струма" мога да кажа, че не сме археолози. Никога няма да се сблъскаме с археологията. Не искам да се меся в археологическата експертиза. Не съм експерт. Никога няма да се конфронтираме с историческото наследство, а и с екологичното. Каквото кажат експертите, това ще направим. Ако трябва, ще преместим трасето. АМ "Струма" трябва да е готова 2023 година", разкри Нанков.

Министърът коментира и последните наводнения в Тетевенско. "Положението е тежко. Най-хубавото е, че вече няма бедстващи хора. Поели сме обещание. Веднага, щом водата се отдръпне, започваме възстановяване на инфраструктурата. Средствата ще дойдат от Комисията по бедствията. В понеделник ще има извънредно заседание. Така направихме и в Мизия. Най-важното е бързо и адекватно да се справяме със ситуацията. Трябва да извършваме и адекватна превенция.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3929 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
aha

2018.07.27 | 14:11

4
Проверете магистрала Марица как изглежда 2 години след откриването,пропадания правени на няколко пъти без резултат,дупки,кръпки,качеството е пълна трагедия.
Гост

2018.07.26 | 10:30

3
Значи в другите държави всички са идиоти , след като си правят скъпи и качествени аутобани , вместо да строят евтини и пак качествени като нас !

2018.07.26 | 10:28

2
Проверете и се убедете сами. Магистрала Хемус между 5 и 6ти километър, дясната лента посока София. Построена преди няколко години и вече е напукана, пропаднала на участъци и се образуват малки дупки. Писах няколко пъти на органите и познайте-АБСОЛЮТНО НИЩО.
Оби

2018.07.26 | 10:27

1
Може ли и има ли аналог по света - да строиш евтино , НО ДА НЕ Е ЗА СМЕТКА НА КАЧЕСТВОТО !!!!! А за сметка на какво е тогава ?! Тоя си е чист олигофрен , но и нас смята за такива !

Добави коментар

Водещи новини