Николай Нанков: Лев повече от договорените средства за тол системата не се дават

  • 25 юли 2018 15:59

  • 1572
  • 1
Николай Нанков: Лев повече от договорените средства за тол системата не се дават
© Булфото (архив)

Лев повече от договорените средства за тол системата не се дават, коментира министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е пред журналисти в парламента.

Поводът за думите му е днешното решение на правителството да увеличи със 179 996 400 лв. утвърдените за 2018 г. максимални размери на ангажиментите за разходи, които могат да бъдат поети от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Това е процедурно решение на Министерския съвет, с което се увеличава разходният таван на Агенция "Пътна инфраструктура", за да може да си изпълнява финансовите ангажименти към избрания изпълнител за тол системата, обясни Нанков. Той посочи, че приблизително 180 млн. лева е договорът с избрания изпълнител, подписан през януари тази година. По думите му тези средства Агенция "Пътна инфраструктура" няма да разходва през 2018 г., а както е по договора - от 2019 г. нататък за внедряване на системата. Не че увеличаваме бюджета на договора, не че даваме нов ресурс, обясни регионалният министър.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1572 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Бе Си Пе- то- партия от престъпници

2018.07.25 | 17:03

1
Абе Нанков, за хея ли са те захапали тия от БСП-то и по точно главната антинародна мераклийка за власт- Кури приватизаторката!

Добави коментар

Водещи новини