Депутатите гледат ветото на президента върху Закона за приватизационен и следприватизационен контрол

  • 26 юли 2018 07:16

  • 1335
  • 0
Депутатите гледат ветото на президента върху Закона за приватизационен и следприватизационен контрол
© Булфото (архив)

Депутатите ще разгледат ветото на президента върху Закона за приватизационен и следприватизационен контрол. Очаква се точката да влезе в програмата на депутатите в началото на днешното пленарно заседание.

Осмото поред вето на държавния глава Румен Радев бе наложено на 24 юли 2018 г. заради разпоредби, които според него не само не защитават обществения интерес, но и съществено го увреждат. Съгласно правилника за организацията и дейността на Народното събрание депутатите могат да приемат повторно закона с мнозинство повече от половината от всички народни представители. В този случай ветото ще бъде преодоляно. В случай, че разгледаният наново законопроект не получи необходимото мнозинство, ветото ще бъде прието и законопроектът ще подлежи на разглеждане по реда, предвиден за обсъждане и приемане на законопроекти. Пред депутатите стои и възможността да разгледат само отделни спорни текстове на върнатия закон.
Народните представители ще продължат работа и по първото четене на Закона за пътищата. Работата по него бе започната в края на вчерашното пленарно заседание.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1335 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини