Калфин: Безплатните детски градини са инвестиция, а не разход

  • 24 юли 2018 07:52

  • 722
  • 1
Калфин: Безплатните детски градини са инвестиция, а не разход
©

Намаляването на населението има много ефекти - върху икономиката най - вече. Трябва да се вземат мерки. Това заяви бившият социален министър Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска, коментирайки демографската катастрофа.

България има програма до 2030 година, но до голяма степен тя се занимава със статистика. Това, което липсва, е комплексна политиката, каза Калфин.

Младите семейства напускат, защото навън има по - добро образование, могат да разчитат на различни помощи, безплатни детски градини.
Държвата трябва да се намеси с конкретни мерки, допълни Калфин.

В София трябва да се построят много повече детски градини, посочи той.
Безплатните детски градини са инвестиция, а не разход, тъй като родителите ходят на работа, плащат си данъците, децата не отпадат от училище, заяви Калфин.

У нас продължават да се приемат закони на парче, каза той.

Последвайте канала на

Нора Виткова
722 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Гневен

2018.07.24 | 09:42

1
С парите, които се плащат на военни и полицаи, за да получват пенсия и заплата, можеше да направиш тази "инвестиция". Сега просто "инвестира" в едни изхабени хора. Трагичното е, че досега никой не е направил анализ на твоето разрушително за системата действие "другарю" Калфин.
Иначе си голям "професор", но капацитета на един човек си личи по последствията от решенията, които е взимал.
А последствията от твоите решения са ясни - ощетяване на НОИ, демотивиране на младите желаещи да започнат работа в системата. Мотивиране на "старите" да стоят и да запушват системата. Никаква мотивация за младите семейства. Никаква помощ за останалите пенсионери. Пълна подкрепа за помощите за малцинствата. Отказ от пенсионна реформа. Подкрепа на разрушителното действие "да се дават допълнително помощи на тези, които са допринесли най-малко за пенсионната система" ... Мога да изброявам още много ... за съжаление.
Така, че по-добре се скрий или намери начин да си оправиш поразиите ... ако имаш капацитет разбира се ... в което искренно се съмнявам.

Добави коментар

Водещи новини