В парламента се захапаха за изслушването на Порожанов и Радев за чумата по животните

  • 20 юли 2018 09:51

  • 1581
  • 0
В парламента се захапаха за изслушването на Порожанов и Радев за чумата по животните
© Novini.bg (архив)

Със спор относно изслушването на министрите Румен ПорожановРумен ПорожановРумен Порожанов е бивш министър на земеделието, храните и горите. Роден е на 17 август 1964 г. в и Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018 за разпространението на чумата по дребния преживен добитък започна заседанието на парламента.

Вчера публично бе обявено, че министрите ще дойдат днес тук да обяснят на българската общественост какво се случва и какви мерки предприема българското правителство, посочи заместник-председателят на ПГ на "БСП за България" Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на. Днес обаче разбираме, че двамата министри няма да дойдат, посочи той и поиска те да бъдат поканени в парламента.

Вчера министър Радев излъга цялата страна, като заяви, че едва ли не е получил подкрепа от всички политически сили, коментира Стойнев и поиска той да дойде и да обясни какво точно е имал предвид. Стойнев коментира, че, ако Радев не дойде, от БСП ще бъдат принудени да публикуват стенограмата от Председателския съвет на Народното събрание.

Председателстващият заседанието заместник-председател на Народното събрание Емил Христов каза, че ще разговарят с министрите, но положението в района на Странджа било изключително сложно и присъствието на двамата министри там можело да се окаже много по-полезно и целесъобразно от присъствието им тук.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа отбеляза, че парламентарният ден започва в 9.00 и завършва в 14.00 часа. Никой по никакъв повод не е казал, че министър Радев и министър Порожанов няма да дойдат, посочи той. Двамата ще бъдат днес тук, както на дебата, който ще се води с министър-председателя, така и след това ще вземат отношение и по тези теми, добави Цветанов.

Председателят на ПГ на "БСП за България" Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за се усъмни дали Цветанов и председателстващия заседанието си говорят. Току що председателстващият заседанието ме информира, че двамата министри няма да дойдат в парламента и няма да има изслушване, посочи тя.

В момента парламентът обсъжда на първо четене промени в Кодекса за социално осигуряване. След това депутатите ще преминат към избор на управител на Националната здравноосигурителна каса.

В началото на заседанието беше включена нова точка - първо четене на промени в Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия, а първото четене на изменения в Закона за пътищата отпадна от дневния ред, тъй като министър Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е е възпрепятстван да присъства на обсъждането.

Парламентарният контрол ще започне с разисквания по питане на Корнелия Ненова /"БСП за България"/ към премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г за политиката на правителството по въпросите на миграцията в България и Европа.

На въпроси на депутати ще отговарят вицепремиерите Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 и Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на, както и министрите Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва, Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през, Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009 и Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1581 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини