НС ще изслуша двама министри за разпространението на чумата по животните

  • 20 юли 2018 06:56

  • 1448
  • 0
НС ще изслуша двама министри за разпространението на чумата по животните
©

Парламентът ще изслуша днес министрите на земеделието и на вътрешните работи Румен ПорожановРумен ПорожановРумен Порожанов е бивш министър на земеделието, храните и горите. Роден е на 17 август 1964 г. в и Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018 за ситуацията с разпространението на чумата по дребния преживен добитък.

Парламентарният контрол днес ще започне с разисквания по питане на лидера на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за към премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г за политиката на правителството по въпросите на миграцията в България и Европа.

От БСП настояват МС да приеме решение срещу обратното приемане на мигранти в България и сключване на двустранни споразумения с други страни членки на ЕС. До 30 септември правителството ще трябва да представи в НС предложения на страната за реформа на Дъблинската система на приемане на бежанци.

От ГЕРБ ще предложат да се подкрепи изразената от страната ни позиция по въпросите на миграцията по време на заседанието на Европейския съвет от 28 юни и да се възложи на Министерски съвет да отстоява националните позиции по всички законодателни предложения, свързани с реформата на общата европейска система на убежище.

Парламентът трябва да избере и управител на Националната здравноосигурителна каса. Комисията по здравеопазване в Народното събрание единодушно одобри единствената кандидатура на директора на столичната университетска болница "Св. Иван Рилски" д-р Дечо Дечев, номиниран от ГЕРБ и Обединените патриоти. Има над 37-годишен професионален опит в системата на здравеопазването Една от първите задачи на д-р Дечо Дечев като управител на НЗОК ще бъде да оптимизира разходите за лекарства.

Шестима министри ще участват и в парламентарния контрол.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1448 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини