Станишев: ACTA е в полза на големите компании

  • 13 февруари 2012 08:36

  • 1471
  • 4
Станишев: ACTA е в полза на големите компании
©

„Най-силно впечатление през последните дни ми направи темата за ACTA. Хубаво е че има гражданско общество, което е активно - в София протестираха над 5 хил. души“. Това каза пред БТВ лидерът на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

Той съобщи, че партията на европейските социалисти ще гласуват против ACTA, защото тази декларация е непрозрачна.

„Има една приказка е, че „Пътят към ада е постлан с добри намерения“. Тази декларация нарушава правата на гражданите и вменява на интернет доставчиците да следят потребителите, това ще доведе до много злоупотреби“, категоричен беше Станишев. Той смята, че целият процес на преговорите трябва да се спре и да се започне наново.

Според лидерът на БСП ACTA е в полза на големите компании, които държат правата. „В ACTA има текстове и за генеричните лекарства, а това създава голям проблем и може да доведе до голямо поскъпване на тези лекарства. „Призовавам премиера да оттегли подписа но от ACTA и това вълнение ще изчезне“, допълни Станишев.

Последвайте канала на

1471 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
STOP THE RED PR!!!

2012.02.19 | 15:24

4
Спрете се с изказванията на бай Гей да ги орязвате! Горкия така се беше насрал в телевизията на Гоце, че просто не е истина. А ние знаем кой даде мандат България да участва изобщо в това споразумение и ние сега да го обсъждаме, а гея да се опитва да си прави реклама какъв добричък е за народа след като с доганя 4 години крадоха като не видяли!
Rebel

2012.02.19 | 15:24

3
А деба и боклука ако ти беше на власт с две ръце щеше да подпишеш за аста.
обективен

2012.02.15 | 10:40

2
МАЛКО ИНФОРМАЦИЯ ЗА"ИНТЕЛИГЕНТНИТЕ ГЕРБЕРЧЕТА" КОЙ ГЛАСУВА ЗА АКТА В ЕВРОПАРЛАМЕНТА?: На 24 ноември 2010 г. с мнозинство на Европейската народна партия Европейският парламент отхвърля остра резолюция срещу ACTA, внесена от либерали, социалисти, зелени и независими, която във висока степен отговаря на критиките на гражданското общество. След вносителите е българския евродепутат от Групата на либералите и демократите за Европа Метин Казак. Как гласуват българските евродепутати по тази проекторезолюция: Следните евродепутати гласуват против АКТА,като подкрепят критичната резолюция: 9 евродепутати подкрепят критичната резолюция: Станимир Илчев (НДСВ), Антония Първанова (НДСВ), Филиз Хюсменова (ДПС), Метин Казак (ДПС) и Владко Панайотов (ДПС) от групата на либералите; Ивайло Калфин (БСП), Кристиян Вигенин (БСП), Евгени Кирилов (БСП) и Илияна Йотова (БСП) от групата на социалистите; Следните евродепутати гласуват ЗА АКТА,като гласуват против критичната резолюция. Всички те са от ГЕРБ: 6 евродепутати гласуват против критичната резолюция –Андрей Ковачев (ГЕРБ), Емил Стоянов (ГЕРБ), Мария Неделчева (ГЕРБ), Илиана Иванова (ГЕРБ), Владимир Уручев (ГЕРБ), Надежда Нейнски (СДС); НЕ ГО ЗАБРАВЯЙТЕ - ГЕРБ Е ЗА АКТА! Каквото и да правят сега е не защото са Българи, а щото няма на къде - създават с театър имиджа на Бойко Борисов. Тях нищо друго освен парите не ги интересува
джъдж

2012.02.15 | 10:40

1
Колко е добре ,че вече знаем - кой е откривателя на топлата вода.

Добави коментар

Водещи новини