Отпускат близо 2 млн. лева за хора с увреждания и продължително безработни

  • 17 юли 2018 14:46

  • 1599
  • 1
Отпускат близо 2 млн. лева за хора с увреждания и продължително безработни
© Булфото

Синдикатите и работодателите подкрепиха решението допълнителни средства от бюджета да бъдат прехвърлени за подпомагане на най-уязвимите групи на пазара на труда. Близо 2 милиона лева ще бъдат отпуснати за хора с увреждания и продължително безработни.

В средата на годината социалните партньори правят анализ на изпълнението на всички мерки и програми, които се финансират в изпълнение на Националния план за действие по заетостта с пари от държавния бюджет.

С взетото решение най-общо от по-неатрактивните програми ще бъдат пренасочени средства към четири по-атрактивни и търсени от работодателите и от безработните програми - "Старт на кариерата", "Заетост на хора с трайни увреждания", "Помощ при пенсиониране", "Обучение и заетост на дълготрайно безработни".

Средствата по програма "Старт на кариерата" ще се увеличат с малко над 480 000 лева, с което ще се даде възможност на 94 млади висшисти да натрупат професионален опит като започнат работа в публичната администрация. Бюджетът на програмата за обучение и заетост на продължително безработни ще се увеличи с 642 000 лева. С тези средства ще се осигури работа на 416 продължително безработни, отбелязва БНР.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1599 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Живко

2018.07.24 | 17:54

1
И АЗ СЪМ С УВРЕЖДАНИЯ. ТРУДОВА ЗЛУПОЛУКА А НЕ НЕЩО ДРУГО. НИЩО НЕ СЪМ ПОЛУЧИЛ ОСВЕН НЯКАКВА ПЕНСЙИКА КОЛКОТО ЗА ХЛЯБ И СОЛ. ДОБРЕ ЧЕ С МИСЛЕНЕТО СЪМ ДОБРЕ И С РАЦЕТЕ НАЙ ВЕЧЕ. ПОЛЕЗЕН СЪМ НА БЪЛГАРИЯ. ТО ЗАВИСИ ОТ ЧОВЕКА СТАВА ЛИ ЗА НЕЩО. ИНТЕРЕСНО ТИЯ СОЦИЯЛНИ ЗАЩО ТОЛЕРИРАТ РАЗНИ ДРУГИ.

Добави коментар

Водещи новини