Светлана Ангелова : От ГЕРБ гарантираме, че заставаме зад исканията на миньорите

  • 12 юли 2018 14:05

  • 979
  • 0
Светлана Ангелова : От ГЕРБ гарантираме, че заставаме зад исканията на миньорите
©

От ГЕРБ гарантираме, че заставаме зад исканията на миньорите, каза пред журналисти в парламента депутатът от ПГ на ГЕРБ Светлана Ангелова след среща със съкратените миньори от Бобов дол.

„До две седмици можем да приемем промените в Кодекса за социално осигуряване, за да успокоим миньорите“, обяви тя. „Фактът, че сме внесли законопроекта и сме реагирали веднага показва, че разбираме проблемите им и сме за окончателното им решаване“, заяви Ангелова.

„Не е проблем законопроектът да бъде приет до края на тази сесия, както по „бързата писта“ приехме промените в Закона за интеграция на хората с увреждания“, коментира тя.

„Още в началото на юни депутати от ГЕРБ и „Обединени патриоти“ сме внесли промени в Кодекса за социално осигуряване, касаещи проблемите на миньорите от мина Бобов дол“, припомни Ангелова. „Касае се само за 80 човека, промените няма да доведат до допълнителни финансови средства“, уточни тя. „Във вторник от 11.30 часа предстои да се гледа на Национален съвет за тристранно сътрудничество. В сряда на редовно заседание от 14.30 часа законопроектът е включен като първа точка в дневния ред на социалната комисия“, посочи депутатът от ГЕРБ. „Поели сме ангажимент пред миньорите и той ще бъде изпълнен“, заяви Светлана Ангелова.

Последвайте канала на

Десислава Станева
979 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини