Социалната комисия прие спешни промени в Закона за интеграция на хората с увреждания

  • 11 юли 2018 20:10

  • 1721
  • 2
Социалната комисия прие спешни промени в Закона за интеграция на хората с увреждания
© Булфото (архив)

Парламентарната социална комисия прие на второ четене спешни промени в Закона за интеграция на хората с увреждания. Те бяха внесени от депутати от ГЕРБ и Обединените патриоти. Промените се наложиха, за да не загубят хора с увреждания добавките си за социална интеграция, след като Върховният административен съд отмени разпоредби от Правилника за прилагане на закона, свързани с тях.

Председателят на комисията доктор Хасан АдемовХасан Адемов Хасан Адемов е роден на 24 януари 1953 година в град Исперих, България. През 1979 година завършва каза: "Това, което правим в различните типове интеграционни добавки, това, което беше записано в правилника, го преместваме сега в закона. Целият проект е огледан отвсякъде. Взети са предвид всички възможни хипотези, на всички групи, защото те не са една и две. Има такива, които имат експертни решения, които продължават след решението на съда. Други, които са в процедура по производство. Всички тези групи сме ги уредили по отделен начин с текстовете".

Близо половин милион души получават добавки за социална интеграция, като те са различни видове - за транспорт, за обучение, за телекомуникационни услуги, лекарства и други. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1721 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Живко

2018.07.24 | 17:45

2
И АЗ ИСКАМ ДА СЕ ИНТЕГРИРАМ МАЙСОР СЪМ СЪС ТРУДОВА ЗЛОПОЛУКА РАБОТИЛ ДЪЛГИ ГОДИНИ В ЕЛИТНИ ФИРМИ КОИТО СА ГОЛЕМИ ДАНАКОЗАПЛАТЦИ. И В ЧУЖБИНА СЪЩО С ТЯХ. НО БГ РАБОТОДАТЕЛЧЕТО ИЗКА МЕДИЦИНСКО И СВИД. ЗА СЪДИМОСТ И ПРЕПОРЪКИ И ИНВАЛИДИ НЕ МУ ТРЯБВАТ ПРАВИ СА МИ АКО СТАНЕ НЕЩО. КОЙ ЩЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ? ТА ПО ДОБРЕ СОБСТВЕН БИЗНЕС. НИЩО ЧЕ НЕ ДОЧУВАМ МАЛКО С ЕДНОТО УХО. ТУЯ БГ ПОЛИТИЦИ НЕ СА В ЧАС. ПОТПОМАГАТ УСИЛЕНО РОМИТЕ И НЕКЪДЪРНИТЕ БЕЗРАБОТНИ ЗДРАВИ И ПРАВА И ИЗМЕТ.
гост

2018.07.12 | 00:15

1
И ПОВЕЧЕ ОТ ПОЛОВИНАТА ОТ ТИЯ ПОЛОВИН МИЛИОН СА ВАШИ ХОРА---ГАДОВЕ МРЪСНИ.

Добави коментар

Водещи новини