Депутатите ще изслушат шефа на ИАЛ

  • 11 юли 2018 09:51

  • 1112
  • 0
Депутатите ще изслушат шефа на ИАЛ
© Булфото (архив)

От парламентарната група на "БСП за България" поискаха изслушване на изпълнителния директор на Изпълнителната агенция по лекарствата (ИАЛ), за да обясни за забранените за продажба и използване 62 медикамента за хипертония.

Според проф. Георги Михайлов има създадено сериозно напрежение в ДКЦ-та и пред кабинетите на кардиолозите след оповестената забрана на препаратите за високо кръвно. Това заболяване в България засяга 160 хил. души, припомни лекарят от левицата. По думите му в някои аптеки има още неизтеглени партиди на забранените лекарства, които са китайско производство. Не се яви нито един сериозен фактор, нито директор на агенцията по лекарствата, който да даде информация, заяви депутатът от БСП.

Председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на се съгласи с аргументите му. Абсолютно е необходимо да изслушаме проф. Асена Стоименова и ще я поканим, каза тя, като се ангажира НС да влезе във връзка с шефката лекарствената агенция. Наистина проблемът е сериозен и трябва да имаме информация какво се случва с тези лекарства, категорична беше Караянчева.

Малко по-късно Караянчева прочете съобщение от проф. Стоименова, в което тя съобщава, че е възпрепядствена да се яви в парламента, а цялата информация по темата е качена на сайта на ИАЛ. Това е недопустимо отношение към Народното събрание. Уведомете проф. Стоименова, че я призоваваме по чл. 113 от правилника за работа на парламента и тя е задължена да се яви. Веднага да дойде в Народното събрание, ядоса се Караянчева.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1112 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини