Цветанов участва в трансатлантически парламентарен форум по разузнаване и сигурност в Берлин

  • 02 юли 2018 19:41

  • 1591
  • 1
Цветанов участва в трансатлантически парламентарен форум по разузнаване и сигурност в Берлин
© Фейсбук

Днес имах възможността да участвам в трансатлантически парламентарен форум по разузнаване и сигурност в Берлин. Форумът се проведе в Европейската зала Паул-Льобе-Хаус в германската столица, като негови домакини бяха конгресменът Робърт Питингер и членът на немския Бундестаг Йоханес Зеле.

Това написа на личната си страница във Фейсбук председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. Ето какво съобщи още той:

"Целта на събитието, което събра на едно място представители на националните парламенти на ЕС и на Конгреса на САЩ, бе да предостави информация за актуалната обстановка в света и за бъдещи перспективи по критични теми в глобален план. Форумът се проведе в 6 панела, които бяха посветени на противодействието на прането на пари, на финансирането на тероризма, на укриването на данъчните системи, на кражбата на идентичност, на трафика на хора и на корупцията. Обсъждаха се още изкуственият интелект, публично-частните партньорства, нововъзникващите заплахи и ответни им реакции, както и нововъзникващите пазари, развиващи се държави и съвместната работа с неправителствения сектор.

По време на събитието благодарих на конгресмена Робърт Питингер за приноса му към добрите отношения на интерпарламентарно ниво между Конгреса на САЩ и националните парламенти в Европа в сектор „Сигурност“. На конгресмен Питингер връчих символа на българския парламент и на Българското председателство на Съвета на ЕС.

След края на трансатлантическия форум споделих, че той осигури допълнителна добавена стойност за всички участващи парламентаристи и конгресмени, защото темите на него засегнаха всички предизвикателства пред законодателната власт, както и в работата на правоохранителните служби.

Водената от мен делегация в Берлин включваше още председателят на ПГ на ДПС Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино,, председателят на Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства Димитър Лазаров, заместник-председателят на ПГ на „Обединени патриоти“ Валентин Касабов и членът на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Филип Попов", завървша Цветанов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1591 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ЕЛИ

2018.07.03 | 10:41

1
Щом физкултурници участват в трансатлантически парламентарен форум по разузнаване и сигурност в Берлин е ясно до къде сме я докарали!!!

Добави коментар

Водещи новини