Крум Зарков: Европредседателството не е алиби за случващото се в България

  • 10 юли 2018 18:43

  • 2076
  • 4
Крум Зарков: Европредседателството не е алиби за случващото се в България
© БНТ

Случаят поставя въпроса за начина, по който се възлагат обществени поръчки в България. Ще повдигнем въпроса официално в следващите дни, за да се разбере има ли хора, които се възползват от общественото си положение, за да получават обществени поръчки. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Крум Зарков по повод скандала със зам.-министъра на труда и социалната политика Султанка Петрова и загиналия охранител от фирмата на съпруга й.

Реагирахме на една ситуация с искането за оставка, оттук-нататък ще изискваме информация за това как се изразходват средствата. По случая трябва да се произнесат и разследващите органи, добави Зарков.

Той коментира и приключилото Българско председателство на Съвета на Европейския съюз. Похвалите от Брюксел са нормални. Истината е, че това председателство започна в един сложен за Европа момент и като цяло очакванията на Европа не бяха особено високи. От друга страна очакванията вътре в страната бяха напомпани до краен предел. Затова сега наблюдаваме разминавания – отвън има похвали, а отвътре – разочарование, коментира социалистът.

Не бих казал, че България се провали, но страната ни не използва всички възможности. 10 години след приемането ние все още не сме в Шенген, не сме в еврозоната, все още сме под мониторингов механизъм. Тези теми отсъстваха по време на европредседателството. Като цяло не успяхме да направим това, да покажем, че не гледаме на Европейския съюз като на някакъв източник на средства, а като част от него, че можем да водим политиките заедно с него, посочи зам.-председателят на ПГ на "БСП за България".

Нашата политическа оценка е: технически добро председателство, съдържателно – можеше по-добро, добави той.

По думите му европредседателството не може да бъде използвано от управляващите като алиби за случващото се във вътрешен план у нас. Правителството не се справя в ключови сфери – в борбата с корупцията и осигуряването на вътрешния ред и сигурност, подчерта Крум Зарков.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2076 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2018.07.10 | 20:38

4
А кое е алиби за бандитската приватизация и престъпният преход, който съсипа България, проведен от БСП,СДС и турците? Кое е алиби за разгонването на професионалистите от МВР от Орешарски/БСП? До каквото се допряхте ограбихте го и го съсипахте, а сега искате за 1 година да се оправи. Предатели мръсни! Срам и позор за теб, че слугуваш на убийците на Родината!

2018.07.10 | 19:06

3
Боклук , ти ли ще правиш оценки и анализи бе ? Голям политик !

2018.07.10 | 19:03

2
ПРОСТАК

2018.07.10 | 19:03

1
ТЪПАНАР !!!

Добави коментар

Водещи новини