Борисов: Европейската перспектива на Западните Балкани сега е по-близо от всякога (снимки)

  • 10 юли 2018 17:13

  • 2046
  • 7
Борисов: Европейската перспектива на Западните Балкани сега е по-близо от всякога (снимки)
© Министерски съвет

Вярвам, че европейската перспектива на Западните Балкани сега е по-близо от всякога. България положи огромни усилия за този приоритет - от подписването на Договора за приятелство, сътрудничество и добросъседство с Република Македония, множеството срещи, които проведохме с лидерите на шестте страни, през консенсуса между Атина и Скопие за името на държавата до последното заседание на Съвета на ЕС, което утвърди хоризонта за започване на предприсъединителни преговори с Република Македония и Албания. Това каза министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г по време на пленарната сесия на инициативата "Берлински процес" в Лондон. Той благодари на британския премиер Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в за поканата и допълни, че това е признание за работата на България в региона, съобщиха от правителствената пресслужба.

Българският министър-председател посочи, че свързаността и инвестициите в региона трябва да се разглеждат, освен като фактори за подобряване стандарта на живот на хората от Балканите, и като инструменти, които подпомагат сигурността и стабилността в региона. Това са ключови елементи за сближаване, които създават условия за икономически растеж и добросъседски отношения, допълни Борисов. Премиерът разгърна предимствата на транспортните коридори и подчерта, че финансирането и реализацията им ще донесат нови инвестиции и работни места.

Тясното сътрудничество между ЕС и Западни Балкани по темите за сигурността и миграцията е задължително. Европейската сигурност е неделима, каза премиерът Борисов в контекста на предизвикателствата в сектора.

Той посочи, че по време на своето Председателство България включи в дискусиите и представителите на страните от региона и призова диалогът с тях да продължи на политическо и експертно равнище. Когато работим заедно за справяне с нелегалната миграция, организираната престъпност, тероризма и насилствения екстремизъм, можем да постигнем по-добри резултати. Обменът на информация и на мнения, както и увеличаването на капацитета са от ключово значение, подчерта още премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2046 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2018.07.10 | 19:03

7
един на сниката е като риликва, и се снимат с него за последно, що е то
мишо

2018.07.10 | 18:23

6
Колкото по-самонадеяна е усмивката на шефа, толкова по нещастен е народа.
А когато шефа флиртува с мадами, въобще не му е до проблемите на народа, пък дори те да са наводнения, ПТП, убийства, корупция или .......

2018.07.10 | 18:05

5
На нас ни е ясно, че ги измамихте и сте ги надупили за още един мандат
Шефа на балканите сън

2018.07.10 | 18:03

4
Хероин има ли?
Не съм робот

2018.07.10 | 18:02

3
Глупак няма ли да мреш вече
Въййй

2018.07.10 | 18:00

2
Абе Боко що не погледне да види какво става в Бг от тия валежи и дъждове ..... Слуга такава ... виж какво става с народа ти и тогава се прати бе

2018.07.10 | 17:58

1
evropeiska perespektiva zabravete tazi duma slojena vav ustata na slugata na merkel vav tova niama nishto viarno.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини