Лиляна Павлова се срещна с представители на една от големите китайски компании за инвестиции в областта на високите технологии

  • 10 юли 2018 16:44

  • 2046
  • 1
 Лиляна Павлова се срещна с представители на една от големите китайски компании за инвестиции в областта на високите технологии
© Министерството за европредседателството

Министър Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена проведе среща с представители на екипа на една от големите китайски компании за инвестиции в областта на високите технологии, съобщиха от Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018.

Обсъдихме възможности за съвместни проекти в България, които да насърчат младите хора да се завърнат в страната ни, а тези, които са у нас – да продължат своето обучение и развитие в ИТ-сектора, посочи министър Павлова.

По време на разговорите тя подчерта, че България е страна с опит през годините във високотехнологичния сектор и че в момента преструктурирането на икономиката ни в тази посока ще създаде добри условия за работа и живот на младите хора у нас. По този начин те ще могат да намерят своето професионално развитие в своята държава. За в бъдеще ще търсим контакти и ще се опираме на опита на големи технологични компании, за да гарантираме устойчиво развитие на този сектор в България, каза още министър Павлова.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2046 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Свинята Пиги

2018.07.10 | 17:51

1
Сестра ми Лили разбира от технологии , колкото аз от марсианци.

Добави коментар

Водещи новини