Иван Иванов запази поста си като председател на КЕВР

  • 05 юли 2018 11:54

  • 1676
  • 2
Иван Иванов запази поста си като председател на КЕВР
© bulphoto

Иван Иванов остана на поста си като председател на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) след като мнозинството в парламента отхвърли искането на левицата за неговото предсрочно освобождаване.

"Комисията за енергийно и водно регулиране е напълно независим орган и това се доказва от решението на парламента днес" - заяви в кулоарите на Народното събрание Иванов.

Той добави, че енергийният орган е получил и международна подкрепа: "Напълно независим орган е Комисията и това не само от страна на българския парламент беше заявено от мнозинството в парламента, но както виждате това се оценява, включително от Европейската комисия с нарочно писмо, което беше споменато по време на дебата. Получи се подкрепа от българския бизнес, който твърдо настоява да не бъдат повишавани произволно цените на електроенергията, на топлоенергията и природния газ и от енергийните дружества, които обратно настояват да бъдат повишавани тези цени. Това, че и от двете страни се получава подкрепа за КЕВР, означава, че ние наистина намираме балансираните решения, които да бъдат преди всичко в интерес на обществото".

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1676 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
питащ

2018.07.05 | 17:15

2
къде ми е предишния коментар
profesor

2018.07.05 | 13:49

1
Този подмазвач е огромен срам за академичната гилдия!

Добави коментар

Водещи новини