БСП и ГЕРБ в спор дали е оказван натиск върху КЕВР

  • 05 юли 2018 10:21

  • 1236
  • 1
БСП и ГЕРБ в спор дали е оказван натиск върху КЕВР
©

Депутатите обсъждат на предложението на БСП за предсрочно освобождаване на доц. Иван Иванов като председател на КЕВР.

От опозицията посочиха, че искат да се спазва законът и уточниха, че в случая не става въпрос за натиск върху КЕВР. „Смятам, че ние живеем в правова държава, държава-членка на ЕС, където има върховенство на закона. Нашите мотиви за исканата оставка са, че председателят на Комисията ясно заяви тук на тази трибуна, че няма да спази закона, защото това е един бланкетен текст“, заяви заместник-председателят на ПГ на БСП Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на.

Той попита защо се стига до този текст в Закона за енергетиката. Стойнев обърна внимание, че регулаторът е обяснявал, че прехвърлянето на акции не представлява разпореждане с имущество. „Това е независима институция, но тази институция не може да прави каквото иска. Нямало критерии. В закона ли трябва да бъдат описани критериите?“, попита бив.

„Оттук нататък вече се губи доверието в самата институция“, подчерта Стойнев и призова всеки в тази държава да изпълнява задълженията, които има по закон.

Депутатът от ГЕРБ и председател на парламентарнта енергийна комисия Делян Добрев уточни, че поправката „ЧЕЗ“ в Закона за енергетиката не е действаща без критерии.

„Всички членове на комисията за дейността на КЕВР, включително колегите от БСП, са решили, че трябва да се разработят критерии, за да може КЕВР да изпълни своите правомощия по закон, а в момента КЕВР не може да ги изпълнява, защото няма критерии“, посочи Добрев.

Той заяви, че Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на е „оказал натиск“, като е призовал писмено комисията да не дава съгласие за разпореждане с имуществото на ЧЕЗ.

„Вие сам сте признали, че текстът е неработещ и сте казали „дайте да измислим някакви критерии“. Но не сте предлагали критерии. Чак сега, два месеца по-късно, ги казвате. А без критерии този текст не работи“, посочи Добрев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1236 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
опорна то4ка

2018.07.05 | 11:25

1
Да се внушава:" Бойко оказва натиск, за да вземе залъка от устата на бедого, многострадалного българского народ"! Не прикривайте възхищението си от мен тролчета изроди мои!!

Добави коментар

Водещи новини