Мая Манолова: Разпиляват парите за хората с увреждания

  • 03 юли 2018 17:47

  • 2239
  • 5
Мая Манолова: Разпиляват парите за хората с увреждания
© БТВ

Резонният въпрос е, каква е ситуацията в момента за хората с увреждания. В момента лична помощ получават 11 000 души, а още 60 хиляди чакат.  Трябваше майките да направят протест, за да се задейства системата. Това заяви омбудсманът Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на в предаването "Лице в лице" по БТВ.

"В основата на законопроекта, който изготвихме с майките на деца с увреждания, е конкретна оценка. Има хора, които са приковани към легло и стол и имат нужда повече от 8 часа лична грижа, както и такива, които имат нужда само от подкрепа до работното място или университета", допълни тя.

"Раздават се пари на калпак, не по индивидуалните нужди. Този подход е отречен от Върховният административен съд. Така се разпиляват пари. Този законопроект урежда механизма да се уредят правата на хората с увреждания. Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за и Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа подкрепиха законопроекта. Очаквам и подкрепа от ДПС", каза още Манолова.

"Аз съм обществен защитник - ще застана до всеки слаб и нуждаещ се", сподели омбудсманът.

"Смятам, че увеличението на цената на тока и парното е незаконно. Тенденцията на действията на КЕВР, е да показва изменението на цената на газа, само когато има повишение. Миналата година цената на природния газ беше намалена с над 7 пункта. На лице е буфер, който може да обере увеличението. Според експертите ми няма нужда от вдигане на цените. Несправедливо е, че хората не могат да обжалват сметките за ток и парно", завърши Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2239 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2018.07.04 | 04:22

5
Тази е по нагла и от Нинова. Нали са от една банда...
Боби

2018.07.03 | 20:54

3
Тьзи другарка се подигра с бьлгарският народ,като поднесе Костинбродската афера,и не понесе никаква отговорност,а сега готви втора афера синвалидите и майките с децата.Какво доверие,каква наглост.
да

2018.07.03 | 21:07

4
Типично за комунистите.

2018.07.03 | 20:18

2
ЧЕРВЕН БОКЛУК

2018.07.03 | 18:58

1
бла бла бла другарката е здраво на всички хранилки....

Добави коментар

Водещи новини