Цветанов разговаря с държавния секретар на федералното вътрешно министерство на Германия

  • 03 юли 2018 15:47

  • 1107
  • 0
Цветанов разговаря с държавния секретар на федералното вътрешно министерство на Германия
© Фейсбук

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и председател на ПГ на ПП ГЕРБ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа разговаря с държавния секретар на Федералното вътрешно министерство на Германия Щефан Майер, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

Двамата обсъдиха дългогодишното успешно сътрудничество между България и Германия, като Щефан Майер даде изключително висока оценка за работата на Българското председателство в сектор "Сигурност". По думите на държавния секретар на Федералното вътрешно министерство от 7 досиета по темата "Убежище" в рамките на председателството е постигнато единомислие по 5. Това е успех, защото вече има баланс между страните от Вишеградската четворка, южните и северните страни-членки на ЕС, отбеляза Щефан Майер. Той поздрави България за изключително ефективното опазване на външната граница на Съюза. "Германия подкрепя вашите усилия чрез участие на 120 служители във Фронтекс, като този наш ангажимент ще продължи и в бъдеще", сподели държавният секретар на Федералното вътрешно министерство на Германия.

Щефан Майер бе категоричен, че най-големият успех на Българското председателство - очертаването на ясна европейска перспектива пред страните от Западните Балкани, ще бъде добавена стойност в дългосрочен план за сигурността на целия ЕС. На база на вашите успехи ще бъде осигурен достъп до визовата система и до всички функционалности на Шенгенската информационна система, добави още Щефан Майер. По думите му България трябва да е горда с успехите си по време на европредседателството. Успехите на България са успехи и на целия ЕС, подчерта държавният секретар на Федералното вътрешно министерство. Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа увери, че с радост би посрещнал в България представители на Федералното министерство и депутати от Германския Бундестаг, за да се запознаят на място с предприетите от страната ни мерки в изпълнение на ангажиментите й в опазването на вътрешната и международната сигурност.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1107 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини