Председателят на Камарата на депутатите на Чехия: По темата миграция страните ни имат сходни възгледи

  • 28 юни 2018 11:18

  • 1560
  • 0
Председателят на Камарата на депутатите на Чехия: По темата миграция страните ни имат сходни възгледи
© Novini.bg

Това е втората обща среща между председателите на двете ни страни, която е и много приятелска. Разбрах, че Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на е на поста си 3 дни повече от мен. Още едно общо нещо между страните ни. Това заяви председателят на Камарата на депутатите на Чешката република Радек Вондрачек на изявление след срещата си с Караянчева. 

"На срещата потвърдихме това, че нашите страни работят в една посока. Един от най-големите проблеми на ЕС е миграцията, засегнахме и тази тема в разговори. По тази тема нашите страни имат сходни възгледи", каза още той.

"Можем и взаимно да обменим мнение и опит. Работата на нашите парламенти са доста сходни - както по кохезионната политика, така и по общата земеделска политика", допълни Радек Вондрачек. 

"Чехия подкрепя основната теза на българското председателство за развитието на Западните Балкани и европейската им интеграция. Радвам се, че ние като председателстващи Съвета на ЕС сме обединили толкова много държави по тази тема. За нас е важно да имаме добро взимодействие на групите за приятелство и работа на отделните комисии", коментира Караянчева. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1560 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини