Нинова: Днес ударихме шамар на парламентаризма (видео)

  • 28 юни 2018 10:26

  • 2575
  • 1
Нинова: Днес ударихме шамар на парламентаризма (видео)
©

Днес държавна институция оспори публичен закон, който е приет от парламента. Независимият орган КЕВР отказа да изпълнява закон. Това е недопустимо за парламентарната практика. Парламентарна група също насърчи КЕВР да не изпълнява закон, защото е бланкетен и лош.

Това каза от трибуната на парламента лидерът на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за по време на дебатите за приемането на годишния доклад за дейността на КЕВР за 2017 г. "Къде отива парламентът? Къде отива държавата? Управляващото мнозинство си оспорва закона, а комисията избрана от парламента ни казва: Няма да ви изпълняваме закона, защото е лош. Какво правим днес. Ударихме шамар на парламентаризма. Трябва да се вземем в ръце. Сами причиняваме смъртта на парламентаризма и после ще бъде късно", каза още тя.

Причина за това изказване на Нинова стана твърдението на председателя на КЕВР Иван Иванов, че комисията не може да взима решение въз основа на подписката на БСП за ЧЕЗ. 

В крайна сметка депутатите приеха годишния доклад на КЕВР за 2017 година. "За" гласуваха 102 народни представители, 48 бяха "против", а четирима се въздържаха. Докладът е представен и приет от Комисията по енергетика. От КЕВР обявяват, че през 2017 година е продължена дейността по изграждане на подзаконова нормативна уредба, която да създаде устойчива регулаторна рамка за енергетиката. Комисията е провела политика на активно привличане на страните от Западните Балкани чрез двустранни договори. През миналата година КЕВР е разработила своя нова интернет страница. В рамките на следващите седмици ще бъде създаден портал за достъп до граждани по електронен път до административните услуги на Комисията. В доклада си от КЕРВ изтъкват, че през миналата година не са допуснати резки ценови изменения. За последните 3 години цените на електроенергията за регулирания пазар са увеличени с 2.5%.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2575 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.06.28 | 13:03

1
По върлоса за ЧЕЗ БСП газ пикаят, защото техният човек изпусна сделката, а тя се провежда в Чехия и няма как да се влияе, независимо от скандалите тук. Сега БСП се стреми с всички сили да провали сделката, та белким техният човек се уреди някак. Пред никакъв скандал или гадост няма да се спрат. Това е ясно.

Добави коментар

Водещи новини