Нинова: Правителството не може да гарантира сигурност на самото себе си (видео)

  • 26 юни 2018 13:38

  • 2722
  • 10
Нинова: Правителството не може да гарантира сигурност на самото себе си (видео)
©

Правителството на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г не може да гарантира сигурност на хората, но то не може да гарантира сигурност на самото себе си.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за от парламентарната трибуна. Думите й успяха да създадат напрежение и депутатите започнаха да се карат.

В началото на думите си председателят на левицата се обърна към министър Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018, като му припомни, че още един престъпник е избягал от ареста по време на вота. Тя изрази надежда той да бъде хванат преди края на дебата, за да "не пусне брада".

„Няма справедливост, време е народът да я даде по единствения законов начин – на предсрочни избори“, посочи тя.

Днес се провежда извънредно заседание на Народното събрание. Причината е вторият вот на недоверие, който левицата внесе срещу правителството. Този път темата на вота е посветена на сигурността в страната.

Според Нинова общественият ред и националната сигурност на страната са важни.

„Най-тежкият проблем за българските граждани е битовата престъпност. Хората са не само незащитени, но и престъпниците остават неразкрити“, смята председателят на БСП.

По думите й 75% от кражбите остават неразкрити, а разкритите грабежи са 45%.

„Не само, че не се справяте, но и излъгахте. Този път ние предлагаме да говорят документите. Вие обещахте, но не изпълнихте“, смята Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

Тя припомни бягството от затвора на Пелов и Колев, както и показния разстрел на бизнесмен. По думите й убийството в Нови Искър, което разтърси страната в началото на годината, също не влиза в графата малшанс.

„Тук не можете да се оправдаете – „Ние ги хващаме, те ги пускат““, посочи Нинова.

Според нея сигурността е разклатена и защото надзирателите по затворите не се справят със задълженията си. По думите й парите, които получават, са прекалено млко.

„Хвалите се, че сте назначили 1000 нови (бел. ред. служители в МВР), но над 2000 са напуснали. Унищожавате системата за сигурност до степен, че цигани в Ботевград бият абсолютно безнаказано полицаи“, заяви още Нинова.

По думите й правителството отказва да изпълнява основното си конституционно задължение - да пази държавата и хората.

„ Българите, като виждат, че няма защита на държавата, се самоорганизират. Обществото ни се самоорганизира, защото няма държава и държавност“, заяви лидерът на БСП.

Тя припомни, че хората запретват ръкави и запълват сами дупките по пътя.

„Ама нали г-н Борисов каза, че във всяка дупка ще има полицай, докато не се запълни“, посочи още председателят на БСП.

Нинова припомни трагичния инцидент със самолет, при който двама пилоти загинаха. Според нея служителите на отбраната са деамбицирани.

„Уважаеми г-н премиер, дали чухте заместника си, че министър толерира и подпомага проституция и наркотрафик“, попита Нинова, като заяви, че хвали вицепремиера Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 за думите му.

Според нея несигурността седи на масата на Министерски съвет. Самата Нинова попита министър Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018 защо не е взел отношение по проблемите.

Междувременно Нинова пусна мултимедия с изявление на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г от трибуната. Това обаче не се хареса на председателя на НС Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на. Така се наложи лидерът на БСП да продължи изказването си без мултимедията.

„Малшанс ли е, че пътниците от цял самолет на летището минаха без проверка“, попита още лидерът на левицата, като допълни, че не е сигурна, че страната ни е надежден партньор в Европа.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
2722 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2018.06.26 | 17:58

10
ПРАВИТЕЛСТВОТО ГАРАНТИРА НАЙ ВИСОКАТА СМЪРТНОСТ В СЪЮЗА ,111 МЯСТО ПО СВОБОДА НА СЛОВОТО,РЕПРЕСИИ ВЪРХУ СОБСТВЕНИТЕ СИ ГРАЖДАНИ И КРАЖБИ НАРЕЧЕНИ ОТ ТЯХ УСВОЯВАНЕ.ГАРАНТИРАНО ОТ ГРОБ.
bivolicata ot kru6ovica

2018.06.26 | 16:23

9
e ozverela za dolari i iska da krade .....

2018.06.26 | 14:04

1
така ли бе червени терористи? що не се пробвате да видите дали е така? да ви дъним като 23 та година

2018.06.26 | 15:46

8
идва ама не идва вече, щот в Москва казаха че харесвали Бойко, така че пак губите, социалисти прости
Ъъъ

2018.06.26 | 15:16

5
Я се откажи,че след 23 год. идва 09.09.1944 година и тогава.....Остави ги да си джафкат,че ако дойдат онези от деветии септември 44 първо с тия ще се разпровят защото тези изядоха в буквален и преносен смисъл една идея от времето на Христа и сега само хълцат от лакомия

2018.06.26 | 15:28

7
Ако това което говори тази жена и го мисли..........тя е много зле......викнете психиатър и я закарайте БЪРЗО в лудницата
тттттъп

2018.06.26 | 15:21

6
То пък Вие ни опазихте през 90-те години. Най-големите престъпления се случиха по вашето управление г-жо КУРнелия
Българина

2018.06.26 | 14:25

3
Е И ДА ДОПУСНЕМ ЧЕ ЗАТ ВСЕКИ ЪГЪЛ СЕЛО ХРАСТ ИМА ПОЛЙЦАИ КАКВО ОТ ТВА!? ТО НЯКОЙ ХОРА АКО РЕШЪТ НЕЩО НЕЗАКОННО ДА ПРАВЯТ ТОЯ ПОЛЙЦАИ НЯМА ДА Е МНОГО ЕФЕКТИВЕН.МОЖЕ И БОЙ ДА ЯДЕ. НАЙ УМНОТО Е КАДЕТО НЯМА ПОЛЙЦАИ ДА ИМА ЧИТАВ КМЕТ КМЕТИЦА И НОМЕР112. НАЛИ ИМ ДАДОХА НА ТЕЗ БГ ПОЛЙЦАИ НОВЙ КОЛИ И ГОЛЕМИ ЗАПЛАТИ. ДА РЕЯГИРАТ БЪРЗО ГРУПОРО. НИНОВА ВЯТЪР Я ВЕИ. БОРБА ЗА КОКАЛА А. ТО НАСЯКЪДЕ ИЗ БЪЛГАРИЯ СТАНАХА ПАЗАЧИ ОХРАНА ПОЛИТИЦИ ДОНДУРКОВЦИ И ДАНАКОЗАПЛАТАДЖЙИ ДАЛ ГОСПОД СЕГА.
Уффф

2018.06.26 | 15:06

4
Кире,смени този небългарин с някой,който да е поне грамотен или писача на позивите да не се прови на др.Живков-крие се като нелегален,ама нисой не го търси!!!Или просто наеми някой от Карлуково,че тия от Курило явно не си пият редомно хаповете

2018.06.26 | 14:24

2
ХЕЙ БЪЛГАРСКИ ФАШИСТ

Добави коментар

Водещи новини