Сергей Станишев за евродоклада: Никой не може да излъже ЕК

  • 10 февруари 2012 12:28

  • 1218
  • 3
Сергей Станишев за евродоклада: Никой не може да излъже ЕК
©

Трябва да е ясно, никой не може да излъже ЕК – нито Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, нито Станишев. Факт е, че публикуваният доклад е много критичен, много по-лош отколкото румънския.

Това заяви пред журналисти в парламента председателят на БСП и лидер на ПЕС Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

"Ако румънците получават трети последователен положителен доклад, то каква е еволюцията за тези почти 3 години управление на ГЕРБ? В доклада преди две години и половина се говореше за устрем, после се говореше за политическа воля – сега няма нито устрем, нито политическа воля", подчерта той.

"Казал съм много ясно и отдавна, че ако премиерът застава зад Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа по отношение на полицейското насилие, некомпетентността, натиска върху съдебната система и намесата на МВР, правенето на избори по този скандален начин, тогава премиерът поема отговорността. Цветанов му бил виновен - ами да го уволни. Ако не, премиерът поема отговорността за всички тези негативи”, категоричен бе Станишев.

"Ако правителството не си вземе поуки от тези сигнали, които са много негативни, не случайно и говорителят на ЕК е казал, че не би искал да се стига до спиране на фондовете отново, което е предупреждение. Ако се затворят в тази позиция – "всичко е наред, не е виновно правителството", тогава може лятото да получат много негативен политически доклад с политически оценки", заяви Станишев.
Премиерът е казал, че за лошия доклад на ЕК, е виновен Цветанов, Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на и моя милост, защото аз, видите ли, съм очернял България. Никога не бих си позволил да казвам лъжи за България. Казах също, че темата "свободни и демократични избори и граждански права" не е вътрешна работа на България. Когато бях избран за лидер на ПЕС, вторият приоритет, който посочих, е защита на демократичните европейски ценности. Навсякъде в ЕС – било то в Унгария, където правителството на Орбан налага авторитарен режим и сменя Конституция, закони в политическа употреба, в България, където бяха проведени скандални избори, това ще го казвам навсякъде", подчерта Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1218 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
rep

2012.02.12 | 11:09

3
Taka e, dori i vie ne uspiahte.
джъдж

2012.02.12 | 11:09

1
СерГЕЙ ,просто ни проглушихте ушите с различни трактовки ,върху този прословут доклад ,ако смятате по този начин, да отдалечите фокуса на общественото мнение от скандала Първанов&Марин - не сте познали. Обществото трябва да знае - как се помилват рецидивисти ,убийци ,нарко дилъри ,ДДС перачи и цигански барони ; обществото трябва да знае - как се продават /на кило/ български паспорти ;обществото трябва да знае - как се опрощават /и на кого/ дългове към фиска. БСП - ОТГОВОРЕТЕ !

2012.02.12 | 11:09

2
pomiar prost tova 6tete naxrani li,tova li e nai vajno,4e naroda gladuva v momenta.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини