Още 290 млн. лв. ще бъдат инвестирани в модернизацията на градския транспорт в страната

  • 26 юни 2018 13:33

  • 1506
  • 1
Още 290 млн. лв. ще бъдат инвестирани в модернизацията на градския транспорт в страната
© МРРБ

В настоящия програмен период по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 ще бъдат вложени още 290 млн. лева за изграждане на по-ефективен и екологичен градски транспорт в 39 града в страната по приоритетната ос "Устойчиво и интегрирано градско развитие. Това е заявил днес заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройство Валентин Йовев, цитиран от пресцентъра на регионалното министерство. Той е участвал в семинар на тема "Разработване на транспортни услуги, адаптирани към нуждите на заинтересованите страни на съответната територия", провел се във Френския институт в София.

Регионалният заместник-министър е посочил още, че средствата са предназначени за изграждане на високоскоростен и привлекателен обществен градски транспорт. Те ще се използват и за развитие на устойчиви системи за градския транспорт, увеличаване на броя пътници, както и за изграждане на велосипедни алеи, внедряване на автоматизирани системи за управление и контрол на трафика, и други дейности.

"С мерките за устойчив градски транспорт ще решим редица проблеми, пред които са изправени днес големите градове в ЕС и света като цяло. Намаляване на вредните емисии във въздуха, намаляване на шума, край на огромните задръствания и спад на пътнотранспортните произшествия са само най-видимите постижения, които можем да постигнем в краткосрочен план", е отбелязал регионалният заместник-министър.

Инж. Йовев е допълнил, че разтоварването на градовете от трафик ще има благоприятен ефект и върху публичните инвестиции в поддръжката на публичната инфраструктура, подобряването на околната среда и повишаването на стандарта на живот на хората, които ще живеят в по-чиста и здрава среда.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1506 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Българина

2018.06.26 | 14:03

1
ТВА ЛИ ПРОГРАМАТА РЕГИОНИ В РАСТЕЖ!? ТИЯ ИДЙОТИ НА ПЪРВО ВРЕМЕ ЩО НЕ ВЗЕМАТ ДА МОДЕРНИЗИРАТ БДЖ И ДА ИМ ОПРАВЯТ ДЪЛГОВЕТЕ АМИ СЕ ЧУДЯТ ОТ КОЯ ДАЛАВЕРА И КАК ДА ОТКРАДНАТ ПАРИ. ТО В МАЛКИТЕ ГРАДОВЕ ХОРА НЕОСТАНАХА ИМА НО ПОВЕЧЕТО СА ДАНАКОЗАПЛАТАДЖЙИ. ТО ПО МАЛКИТЕ НАСЕЛЕНИ МЕСТА РАБОТАТА РЕЯЛНА ПОЧТИ НЯМА ОСВЕН ТИЯ ЙДИОТИ БГ УПРАВНИЦИ АКО СА РЕШИЛИ ДА ХОДЯТ ТАМ ДА СЕ ВОЗЯТ. ЩО НЕ ВЗЕМАТ ДА ПОСТОЯТ НЯКОЙ ЗАВОД НЕЩО АМИ МАЙ ИМ Е ПО ИЗГОДНО ДАЛАВЕРАДЖЙИ И НЯКОЙ ОТ КИТАИ ИНВИСТИТОР ДА ПРИЛЪЖАТ.

Добави коментар

Водещи новини