Зам.-министър със самолетен билет за 8300 лв. до Ню Йорк

  • 19 юни 2018 12:47

  • 6620
  • 12
Зам.-министър със самолетен билет за 8300 лв. до Ню Йорк
©

Не съм била на луксозна командировка в Ню Йорк, а имах удоволствието, честта и гордостта да участвам в XI сесия на Конференцията по изпълнение на Конвенцията по защита на правата на хората с увреждания, която е подписана от 177 държави, и X и XI сесия се председателстваше от България. Това заяви пред БТВ зам.-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова по повод на информацията, че докато у нас майки на деца с увреждания протестират, нейното ведомство е платило над 16 хил. лв. за самолетни билети само за една командировка.

„Участието на българска делегация, която имах възможността да ръководя, и изказването в общите дебати и в двете панелни събития, организирани от българското председателство, дадоха възможност да се чуе какъв е напредъкът на България по изпълнение на Конвенцията”, добави тя.

Димитрова призна, че обява за тази конференцията е дошла в Министерството още през март, но след като ведомството се е забавило да вземе решение до последния момент, билетите за пътуването вероятно са били по-скъпи. Зам.-министърът и един държавен експерт са пътували в първа класа, като един билет е струвал 8300 лв. „Най-вероятно е грешка, че съм се съгласила да тръгна, след като съм видяла цената. Но не съжалявам, че съм отишла, защото това е най-големият форум, на който България имаше възможността да се представи, форум на който получи похвали от всички страни, от Върховния Комисариат по правата на хората с увреждания”, каза още тя.

На забележката, че в София майките на деца с увреждания протестират, тя отговори: „Ние сме в диалог, аз много се надявам той да се превърне в конструктивен диалог, с конкретни предложения и решения, които да ни позволят да направим комплексна всеобхватна политика, ориентирана към индивидуалните възможности и потребности на всеки човек с увреждания.”

„Не мога да отговарям за билета, защото не смятам, че това е най-важното в момента, най-важното е, че изпълняваме правителствената програма с пълна сила. Важното е, че сме имали участие в този най-голям форум. Това, което като реформа в момента сме стартирали, е наистина ефективно и ефикасно – да насочваме държавния ресурс към по-конкретни и видими резултати за хората, които подкрепяме”, каза още тя.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6620 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар

2018.06.20 | 07:44

12
Ауууу колко нагла женица...направо нямам думи...!!! То хубаво имало покана за такава конференция,ама ти да не си някой арабски шейх,че да пътуваш в първа класа??? На икономичната какво и е??? Хапнала си черен хайвер и шампанско на гърба на народа...ок,ама хайде да обясниш за тея народни пари дето си потрошила,ти какво точно си направила на тази конференция и с какво лично си допринесла за подобряване на положението на хората с увреждания?!? Нищо нали? Мълчала си като риба...То като те гледам сигурно те е гнус от такива хора,пък остава и да направиш нещо за тях! Незабавно уволнение и конфискация на имуществото за тая!!!

2018.06.20 | 05:42

11
Тази да бъде изгонена, завинаги ....
анонимен

2018.06.19 | 16:29

10
Харчат държавни пари без да им мигне окото! А за всяко искане на обикновените българи- отговорът им е - пари няма. Как ще има като отвсякъде тече и изтича , без никой да държи сметка. Няма ли контрол и за тези от министерствата. Какво като е ходила чак до Америка- с какво това промени живота на хората с увреждания в България. Ползата е ,че зам. министърката си е развяла полите до САЩ.
гост

2018.06.19 | 13:54

5
Тази жена няма място и право да заема поста зам. министър на труда и социалните грижи. Такива като нея, които се облагодетелстват за сметка на народа и веят гъза си по света, трябва да напуснат постовете.
срам

2018.06.19 | 15:50

9
МТСП да възстанови в държавния бюджет сумата за билета I-ва класа ! Правителството непрекъснато плаче, че няма пари, здравеопазването оставя да умират хора, защото "няма пари" за сърдечна операция, а тука някаква си продава салтанати, "представя България"... Срам!
Ба си нахалницата 2

2018.06.19 | 15:43

8
И с какво, ма, с това, че няма места за минавне на инвалидите, че обществения транспорт е място за мъчение на немощните хора, за смешните инвалидни пенсии, за садистичното здравеопазване... 8 000 лева!!! ПЪРВА КЛАСА! Защо?! Един обикновен задник може да седи и на втора класа...
Ба си нахалницата 1

2018.06.19 | 15:40

7
"Най-вероятно е грешка, че съм се съгласила да тръгна, след като съм видяла цената. Но не съжалявам, че съм отишла..." За да се представела България на най-високо място?!

2018.06.19 | 14:18

6
А, защо никой не се възмущава от екскурзиите на така наречената " първа дама", която троши неуморно народна пара!!!
АНТИГЕЙБЕРАСТ

2018.06.19 | 13:42

4
ПРЕДИ ИМАХМЕ МУТРИ В ДЪРЖАВАТА,СЕГА МУТРИТЕ СИ ИМАТ ДЪРЖАВА.БОКОЛАНДИЯ
Ох

2018.06.19 | 13:41

3
Ох - ох !

2018.06.19 | 13:40

2
НА БОКЛУЦИТЕ ОТ ШАЙКАТА НЕ ИМ ПУКА.ВАЖНОТО Е ТЕ ДА СА ДОБРЕ НА ДЪРЖАВНИ РАЗНОСКИ.

Добави коментар

Водещи новини