Румен Радев отива в Словакия

  • 19 юни 2018 07:23

  • 1377
  • 1
Румен Радев отива в Словакия
© Булфото (архив)

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще бъде на двудневно официално посещение в Словакия. С церемония в президентския дворец в Братислава българският държавен глава ще бъде посрещнат от своя словашки колега Андрей Киска. Двамата президенти ще имат среща "на четири очи", след което ще ръководят пленарните разговори между двете официални делегации.

В присъствието на двамата държавни глави ще бъдат подписани двустранни документи - договори за сътрудничество между Техническия университет-София и Техническия университет в Братислава, между Българската телеграфна агенция и Словашката телеграфна агенция, както и между УНСС и Икономическия университет - Братислава.

В първия ден от визитата българският държавен глава ще разговаря с премиера на Словакия Петер Пелегрини, както и с председателя на Националния съвет /парламента/ Андрей Данко. В Братислава президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще се срещне с представители на българската общност.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1377 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Умник Гюро

2018.06.19 | 11:00

1
​Кремълски олигофрен.

Добави коментар

Водещи новини