"Селяни" и "говеда" се наричаха в парламента, Мая Манолова отнесе наказание

  • 09 февруари 2012 15:59

  • 10805
  • 35
"Селяни" и "говеда" се наричаха в парламента, Мая Манолова отнесе наказание
©

Реплики от място и висок тон съпътстваха дебатите по промени в закона за администрацията в Народното събрание, внесени от Четин КазакЧетин Казак Четин Хюсеин Казак е юрист и народен представител в 39-то Народно събрание и 40-то Народно от ДПС.

Депутатите се скараха за това, дали министрите от кабинета трябва да променят традиционния ден за заседание в сряда, за да могат да присъстват в първия пленарен ден за седмицата в парламента.

„Искам да се обърна към някои депутати, които явно нямат съзнанието на граждани, а на селяни, да запазят мълчание”, призова от трибуната Георги Терзийски от РЗС, пише "Стандарт".

По-късно той изпусна фразата и „Спрете да се държите като говеда”, но не получи наказание. Шефката на депутатите Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 го репликира, че обижда 126 народни представители, които присъстваха в залата. За сметка на това дисциплинарна забележка получи червената фурия Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на.

"Няма как народните представители от това мнозинство да подкрепят този законопроект, защото те са назначени от министрите. Затова те нямат самостоятелна воля и собствено мнение. Тяхното мнение е докато им звънне телефонът, след това го променят. То цялото управление на ГЕРБ е един форс-мажор - некадърен сценарий, бездарни изпълнители – това е", заяви от трибуната Манолова, която определи законопроекта на колегата си като абсолютно резонен.

В отговор Цачева заяви: "Г-жо Манолова, налагам Ви дисциплинарно наказание – забележка, за начина, по който разговаряте с мнозинството в пленарна зала".

От опозицията обвиниха още мнозинството, че крият министрите от парламентарен контрол, както и че се правят опити „парламента да се превърне в безропотен придатък и функция на изпълнителната власт”. До гласуване на предложението на Казак не се стигна заради изтичане на редовното време.

Поредният скандал се разигра пред очите на зам.-председателя на Еврокомисията Марош Шефчович, който е на посещение у нас и присъства в пленарната зала.

Последвайте канала на

10805 35

Свързани новини

Коментари 35

Добави коментар

2012.02.12 | 11:17

35
за наказание да и дадът едно гребло да чисти улиците у факултето а като й стане студено да прави свирки на мангалите

2012.02.12 | 11:17

34
Почна се! Първо е "забележка", а до края на мандата ще почнат и арестите за "гръб езикъ към мнозинството"! Това в допълнение към БЕЗМОЗЪЧНИЯ закон.
ГЕРБ В ГРОБ

2012.02.12 | 11:17

33
Браво Mанолова добре си им го казала!!!Сами ще си изкопаят гроба, тия боклуци от ГЕРБ!
джъдж

2012.02.12 | 11:17

31
Много бъркаш ще знаеш - вашите идейни гурута ,не бяха ли казали че : "Пролетариата е гробокопач на капитализма" ? Само дето не е ясно ,като погребем гадния капитализъм ,пак ли ще строим комунизъм ,нещо друго ли ще е ? Въобще ,питай на "Позитано" - те там ще те инструктират ,как да ми отговориш.
До ебачите-разбирачи

2012.02.12 | 11:17

32
Големи ебачи се извъдихте, импотентни мухльовци.Сигурно вече не ви става и кой знае какви смрадливи, грозни и дебели жени имате. Ако сте големи ебачи и ако притежавате красиви жени, няма да пишете такива простотии.Боклуци
джъдж

2012.02.12 | 11:17

30
Абе ,ние да не сме робовладелци ,та да "притежаваме" жени ? А ти бе ,фена на Мая М. - ти досега жена пипал ли си ,или - най добрата пичка е дясната ръчичка ? Лошото е ,че ако сега биеш чикии ,гледайки снимката на Мая М. ,рискуваш после да останеш трайно импотентен.

2012.02.12 | 11:15

29
"То цялото управление на ГЕРБ е един форс-мажор - некадърен сценарий, бездарни изпълнители " - кратко , ясно и съдържателно. За разлика от много мухлени мъже , тази жена има смелостта , да им каже истината в очите...
BG

2012.02.12 | 11:15

28
така, ами Бойко и правителството са виновни......защо........защото вали много сняг, не само у нас ами и в Сърбия, Румъния и цяла Европа, морето е бурно и има вълни по 6 метра-пак те са виновни, предишните правителства си поделиха(окрадоха)де що е останало в тая държавица.......кой е виновен, май и аз защото вярвам на тия хора които според моето скромно мнение правят нещо и още нещо никой от вас които се опитвате да хулите тука не знае какво значи полицейска държава, ама май на нас ни трябва такава..... а щях да забравя, вчера пред мен леко се удариха два автомобила... и знаете ли кой е виновен....... Бойко Борисов и правителството в това число и аз..............

2012.02.12 | 11:15

27
А филма на ужасите, дето го прожектират БСП вече 20 години!...Някакви зомбирани, умирающи от глад бабички с 75 евро пенсии едва кретат и внасят 2 лв членски внос за удоволствието да членуват в партията на червените милионери с надеждата, че крадците ще им защитават бедняшките интереси! Не, не, това е истерична комедия!!! Не, не, това е тежка трагедия!,

2012.02.12 | 11:15

26
Щом заседанията са в понеделник по традиция те защо не го промениха при тяхното управление, защо Ч Казак го предлага чак сега- за да хвърлим парламента в поредното празнословие ли. И то "за да могат да присъстват на първия пленарен ден за седмицата" , нещо по умно не можахте ли да измислите. С това ли губите времето на парламента и харчите държавни парици. Навсякъде заседанията и оперативките са в понеделник, и това не е просто традиция а тогава се решава за седмицата, сряда вече е късно, това ще е седмица по инерция. Явно вие това целите. Вярно е че може и правителствоно да бърка, но и опозиция която да сее такъв хаос и разединение не е имало отдавна.
Vengeance

2012.02.12 | 11:14

25
Нямате право на реплика ,господа продажни комуняги ,защото по време на вашето "управление" половината държава беше в ръцете на гаджетата ви рязаните манафи от ДПС.Тая евтина циркаджийка Манолова си я прибирайте и ходете да я показвате на мангалския си електорат !

2012.02.12 | 11:14

24
А сега не е ли пак в ръцете на Доган? Аман от слепи (или палтени) кретени.

2012.02.11 | 00:08

19
Абе на нас все някои ни е виновен.Сега ги няма мангалите кой е виновен?
Мито

2012.02.11 | 12:32

20
Колегата и - пиянде добре го беше казал - за "тишината в спалнята" .... малко мъжко внимание ще и помогне - но аз съм зает и недолюбвам комуноидни идиоти - та ако някой може да и помогне ...

2012.02.11 | 18:45

23
не става брато тая мяза на вампир

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини