Омбудсманът: Важно е Законът за личната помощ да влезе в парламента (видео)

  • 12 юни 2018 12:21

  • 2818
  • 0
Омбудсманът: Важно е Законът за личната помощ да влезе в парламента (видео)
© Novini.bg

Не коментирам оставки на министри. Те са работа на подаващия оставка и на приемащия оставка.

Това заяви пред журналисти омбудсманът Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на по повод решението на социалния министър Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г.  да напусне поста си.

„Това, което коментирам, са проблемите на хората и тяхното решаване, коментирам потилики, законопроекти, отношенията на гражданите с институциите, но не и персоналните назначения“, смята Манолова.

По думите й въпросите би следвало да бъдат към премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г или някой от вицепремиерите.

„Ние работим по законопроекта за майките вече една година. С моите експерти го написахме за последния месец, така че текстовете на този законопроект не са новина и не би следвало да бъдат новина за никой, който е ангажиран в социалната сфера“, заяви Мая Мановола.

Според нея важното е този законопроект да влезе в парламента и да бъде направен един финансов анализ, който да гарантира, че всичко ще бъде според възможностите на социалната система и след тази оценка на въздействието да бъде приет час по-скоро.

„Защото семействата на деца с увреждания наистина се умориха да чакат“, заяви омбудсманът.

Според нея протестите не са случайни.

„Крайно време е техните искания да бъдат приети“, смята Манолова, допълвайки, че надеждата е който и да е в социалното министерство да застане зад този проект.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
2818 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини