Дянков: Не ни трябва помощ от ЕС за щетите от бедствията

  • 09 февруари 2012 08:17

  • 2840
  • 6
Дянков: Не ни трябва помощ от ЕС за щетите от бедствията
©

Тепърва ще се изчислява размерът на щетите от природните бедствия в България. Най-вероятно ще бъдат десетки милиони, но имаме резерв в бюджета и сме готови да преодолеем пораженията от бедствията.

Това каза в сутрешния блок на БНТ вицепремиерът и министър на финансите Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи.

Той посочи, че е разговарял с премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г за това, какво може да се отпусне от бюджета за хората в бедстващите райони, главно за покриване на щетите в селското стопанство и от днес директорът на ДФ „Земеделие” Румен Порожанов и представители на финансовото министерство ще започнат да се изплащат пари на засегнатите райони. Финансовият министър съобщи, че първоначалните сметки за удавените животни са направени и днес ще бъдат раздадени 200 000-300 000 лв. в брой като обезщетения за тях.

Според Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи, едва ли можем да се надяваме на средства от Европейския солидарен фонд. Условието за помощ оттам е щетите да надхвърлят 0,6% от БВП на пострадалата държава. "Не са ни необходими помощи от ЕС, имаме достатъчно пари за това, точно за това спестяваме, ще покрием всички загуби. Предпочитаме да платим каквото трябва, но да не са големи загубите. В засегнатите региони се работи сериозно така, че да се преодолеят последствията от бедствията и да се предотвратят такива в бъдеще", заяви финансовият министър.

Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи коментира и тридневната си визита в Москва. "Основната тема беше улесняването на визовия режим за руските граждани, което е много важно за бизнеса ни. Тези, които миналата година са посещавали страни от Шенген, вече не се нуждаят от визи за България. Също така удвояваме пунктовете, в които се издават визи за останалите руски граждани", съобщи министърът на финансите. Той посочи, че е получил уверение от руска страна, че няма да има проблем с доставяния за страната ни природен газ.

Финансовият министър каза, че е чул за интерес от страна на американска компания към строителството на АЕЦ "Белене". "Трябва да се направи щателна проверка обаче, за да потвърдим, че има сериозен инвеститорски интерес. Трябва да се провери не само дали компанията разполага с необходимите пари, а и ако има, откъде идват те", добави Дянков.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2840 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Н

2012.02.10 | 20:20

4
с две думи от ЕС ни отрязаха за няколко дни само Поляците и Италианците ни предложиха помощ а ние Българите винаги сме се отзовавали било то за пожарите в Гърция и Русия било за земетресението в Хаити ,че даже и помощи им събирахме........ ето на това казвам Европейска солидарност, О'к може и да не са големи щетите но поне от куртоазиа можеха да ни помогнат или поне да ни предложат помощ........

2012.02.10 | 20:20

6
Тяхното беше в пъти по страшно бе... сравняваш мухата със слон.. ще ме прощаваш..
ОХХХХ

2012.02.10 | 20:20

5
ПОМНИТЕ ЛИ НАВОДНЕНИЯТА ПРЕДИ ГОДИНИ В СОФИЯ?ТОГАВА ЕДНОКРАТНО ИЗЧИСТИХА КОРИТАТА НА РЕКИТЕ И.....КРАЙ.НИЩО ПОВЕЧЕ. ТОЛКОВА ХОРА ДОЙДОХА ДА ЖИВЕЯТ В СОФИЯ.ИМА ПАРИ ЗА ВСИЧКО,НО НЕ...НЯМА ДА НАПРАВЯТ НИЩО ПОВЕЧЕ.ПАРИЧКИТЕ ОТИВАТ -ЗНАЕТЕ КЪДЕ.НЯМА ДА НАПРАВЯТ НИЩО И ЗА ГОРКИТЕ ХОРА ПОСТРАДАЛИ В ТИЯ БЕДСТВИЯ.

2012.02.10 | 20:20

3
Браво, доста се поизмъчихме, но ето резултата стабилни сме, имаме спестявания имаме пари да се погрижим за щетите си, аз мога да кажа само браво на управляващите, защото дядо ми е един от тези хора, беше се отчаял, като загуби животните, като казаха че ще му дадат пари и ще ги покрият му се насълзиха очите, просто браво нямам думи, гласувах за ГЕРБ ще гласувам и пак, знаят какво правят хората.
ДО КОГА

2012.02.10 | 20:19

2
Времето ще покаже. Трябва да се преценят реалните нужди и тогава да се казват какви са възможностите за въстановяване. Но нека да не се мисли само за материалното обезпечаване, а и за психиката на хората преживяли ужаса. Психолозите днес са тук утре ги няма, а ужаса в съзнанието остава. Вече отмина времето на експериментите. Трябва да се работи здраво за да не се случват такива нещастия. Сега се вижда , че държавния апарат в този си вид не е ефективен. За да се извършат реформите трябва малко пари, много акъл и смелост. Дали тези в народното събрание имат желанието да ги извършат и капацитета. Има много модели в целя свят. Защо трябва да откриваме топлата вода. Предлагам да се вземе Немския модел за всички видове управления и дейности. Нали сме вързани към еврото и ако то пропадне ще се вържем към немската валута. Да приложим това което е работещо, което е с традиции и да не прахосваме вече финансов и човешки ресурс за ненужни експерименти.

2012.02.09 | 16:36

1
www.sportnamedicina.com Професионални ортези, протектори и облекло за спортисти. За всички хора, които ценят тялото си

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини