Нинова: Борисов е послушник, пази неутралитет от българския национален интерес (видео)

  • 08 юни 2018 11:31

  • 5728
  • 10
Нинова: Борисов е послушник, пази неутралитет от българския национален интерес (видео)
© parliament.bg

Г-н Борисов, не сте идвали в парламента от 7 юли 2017 г. на парламентарен контрол. Смея да твърдя, че такова чудо няма – почти година премиерът не е стъпвал в парламента, за да отчете работата на правителството. "Брилянтен" пример за работеща парламентарна държава. Това каза от парламентарната трибуна председателят на ПГ на "БСП за България" Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

У нас нито веднъж не чухме в Народното събрание нито една от важните теми например по Българското председателство на Съвета на ЕС - не ги обсъдихме, не ги подкрепихме, за да дадем онова самочувствие, от което имате нужда. Имаме шанс дори и накрая на нашето председателство да коментираме грешките, които допусна правителството. В момента тече дебат за бюджета на ЕС по следващия програмен период. Става дума не само за пари, а за живота на всеки българин и на всеки европейски граждани, за бъдещето на Европа и за мястото на България там. Питам българските депутати от мнозинството – знаете ли каква е позицията по политиката за сближаване, обърна се Нинова към ПГ на ГЕРБ.

В следващия програмен период ще се отчитат нови критерии – демографска катастрофа и бедност. Ако отчитаме новите критерии ние сме най-бедната и най-бързо изчезващата държава. И солидарността изисква специално внимание към такива държави, за да не се разделя Европа на две скорости. Италия ще получи с 11 млрд. евро повече, Испания - с 10 млрд. евро. Защо това е така? Защото има държавници, които бранят интересите на народите си и знаят как се прави европейска политика със съмишленици. Можем ли ние да бъдем такива? Вие, г-н Борисов, посочихте, че правителството ще запази неутралитет и не може да се изявява по такива позиции. Пазите неутралитет от българския национален интерес, заяви социалистката.

Сега се решава бъдещето на Европа. Сигурността на Европа е важен приоритет, но защо не се изпълняват решенията за връщането на икономическите мигранти, а се увеличават средствата за тяхната социална интеграция в Европа, като се взимат парти от местното население. Европейските държавници изразяват позиции, а нашите казват, че разглеждат това, което ни предлага Европейската комисия регламент по регламент, посочи Нинова.

Най-опасното за бъдещето на Европа е мълчанието. Настояваме премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г да внесе проект за бюджет на Европа за следващия програмен период. Г-н Борисов, трябва да бъдете равен на другите – със сила и самочувствие, а не послушник на другите. Според Вас почти всяка среща по време на Председателството беше историческа. Но само историята ще каже кое е историческо. И има няколко варианта – историята да реши, че историческа е разходката на Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на, Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в и Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се с Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г по моста на влюбените в НДК. Това е първият вариант. Лидерът на БСП посочи, че вторият е историята да напише, че по време на Българското председателство българското правителство и българският парламент са пропилели шанса на България и националния ни интерес. Но аз призовавам историята да напише третото, че правителството и парламента защитиха народа и националния интерес и гарантираха просперитет на България по време на председателството. Но това зависи от всички нас, каза още Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5728 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
манев

2018.06.08 | 13:22

2
А вие Нинова сте една празна мелница която може само да трака.
ПОЖАРНИКАРА БУДА-ЛА

2018.06.09 | 19:20

10
А ти другарю манев си СИ ЕДИН МАЗЕН ГЕРБАВ ПЕДЕРАСТ....
Умник Гюро

2018.06.08 | 21:10

9
Герб и БСП се договориха за АЕЦ Белене зад гърба на Българския народ. Пожелаваме им триглави деца и петкраки внуци: да блестят от Лъчевата болест като петолъчна комунистическа звезда!

2018.06.08 | 17:14

8
НАЙ ПОСЛЕ ТИКВУН В ПАРЛАМЕНТА.ТАКОВА МУ Е УВАЖЕНИЕТО КЪМ ПАРЛАМЕНТАРНАТА НИ РЕПУБЛИКА.НЕ МУ ПУКА.

2018.06.08 | 15:35

7
ПОЛОЖИТЕЛНОТО,ПОЛЗАТА ЗА НАС ОТ ЕВРОПЕЙСКТО НИ ПРЕДСЕДАТЛЕСТВО--- НАУЧИХМЕ И ПОКАЗАХМЕ НА ЗАПАДНЯЦИТЕ КОРДИИНАТИТЕ НА СТРАНАТА НИ НА ГЕОГРАФСКАТА КАРТА ,ТАКА И НА ЖИВО С ТЕХНИТЕ ПОСЕЩЕНИЯ В БЪЛГАРИЯ ПОСОКАТА КОЯТО ДА ХВАНАТ

2018.06.08 | 15:18

6
За България от европредседателството ни нещо положително няма ,но за цяла Европа има ---- научихме ги на прегръщане и целуване

2018.06.08 | 15:07

5
прегръдкии целувки,целувки прегръдки .... на месец бойко 10дена в страната 20 в чужбина,срещи....срещи безбройни със скъпи приятели,комшии,другари и адаши..разходи...разходи... на гърба на бедните бълг.данъкоплатци .......ползу никому,ефект нулев , КРАЕН РЕЗУЛТАТ ЕДНО ФАЛШИВО ПОТУПВАНЕ ПО РАМОТО НА БОЙКО ОТ СКЪПИТЕ МУ ПРИЯТЕЛИ
Gost

2018.06.08 | 14:59

4
Ot tribunata na narodnoto sabranie gowori edin ot bosowete na mafijata - Drugarkata Ninova! Tja znae wsicko i e kompetentna po wsicki waprosi - naj wece priwatizacionni!!
Умник Гюро

2018.06.08 | 14:06

3
​Българите казаха: НЕ на АЕЦ Белене!!! Който иска децата му да се раждат с ТРИ ГЛАВИ и 5 КРАЙНИКА да ходи про Таварищ Пут.кин в Сибир!
опорна то4ка

2018.06.08 | 12:02

1
Всичкото трол - Строй се на баламатума!!! Да се внушава:" Борисов се наведе;2. Борисов клекна"!!! Завъртете бясно тролчета изроди мои, че мафиотите няма да могат да се докопат до общите пари следващите 7-8 години!!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини