"Воля" отново скочи срещу купуването на нова бойна техника, поиска оставката на Красимир Каракачанов

  • 06 юни 2018 12:32

  • 2733
  • 3
"Воля" отново скочи срещу купуването на нова бойна техника, поиска оставката на Красимир Каракачанов
© Novini.bg (архив)

Парламентарната група на "Воля" отново възрази срещу приемане на проекти за придобиване на нова бойна техника за Българската армия. Това те направиха чрез декларация в пленарна зала и на брифинг в кулоарите на Народното събрание. От "Воля" поискаха оставката на министъра на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността заради тези проекти и заради неспазване на приоритетите на българското общество.

Председателят на партията Веселин Марешки призова парламентът да не приема утре решение по проектите "Придобиване на основна бойна техника за изграждане на батальонни бойни групи от състава на механизирана бригада" и "Придобиване на нов тип боен самолет". Миналата седмица от "Воля" внесоха проект на решение за налагане на мораториум върху проектите.

Марешки повтори тезата си, че с проектите за купуване на нова бойна техника се подготвя "най-големия грабеж за всички времена". Според него парите трябва да се дадат за пенсии, образование, здравеопазване, вътрешна сигурност. Ако в КТБ някой е избирал дали да си внася парите или не, тук никой няма избор, коментира той. "Въпросът сега е на съвестта на народните представители - дали ще позволим този грабеж да стане факт или не", коментира Марешки. Сега е моментът да бъдем истински родолюбци и добри политици, допълни той.

Председателят на "Воля" потвърди идеята си за референдум за излизане на България от НАТО. В отговор на въпрос той заяви, че е възможен референдум и относно членството на страната в ЕС. Попитан как би гласувал в такова допитване Марешки каза, че това е лично негово решение и допълни, че в този вид съюзът не работи и трябва да бъде реформиран.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2733 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.06.06 | 13:21

3
Магарешкиии,Магарешки...не е лесно да си едновременно върл комунист и слуга на тиквомутрите,а? Ама ти се справяш...пук и тиквомутрите също са бивши комунисти до един,ама не от тея убедените,а от тея правещи всичко за пари!!! Ама какъв късмет извадихте само...с тоя овчи и робски народ всякакви сеири и театри можете да разигравате и номера ви все минава...Щастливо магаре си ти...ето пусна с 10-20 стотинки по евтин бензин и те направиха депутат...Не сте и сънували вие,че народа може толкова да оглупее,ама ей го на...!!!
mp

2018.06.06 | 13:09

2
mnogo pravilno pita mareshki ta nali sme clen na nato a nato e armia za koiato plashtame milioni triabva li da ima i balgarska armia vav tozi slucai.
манев

2018.06.06 | 12:41

1
Добре е човек да върши това за което е способен, Марешки е всичко друго но не е политик и най вече диржавник.

Добави коментар

Водещи новини