Ген. Атанас Атанасов: Трябва да има ограничение за броя на премиерските мандати

  • 05 юни 2018 07:59

  • 2946
  • 8
Ген. Атанас Атанасов: Трябва да има ограничение за броя на премиерските мандати
©

Видяхме надпревара между президента и премиера ни при посещението им при руския президент. Въпреки това няма нищо постигнато и никакъв пробив от визитите им. Това каза лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасовген. Атанас АтанасовАтанас Петров Атанасов е роден на 17 май 1959 година в с. Батин, България. О. з. ген. Атанас Петров в ефира на БТВ.

Той уточни, че става въпрос за битка кой да бъде по-близкия до Путин. „Премиерът отиде втори и напомни, че Радев има последователна политика към Русия, но той е човека с властта. Унизително е поведението на Русия спрямо България. Аз като български гражданин не мога да приема такъв тип навеждане. Унижавайки се пред Путин, премиерът унижи всички нас. За какво се извиняваме на Русия, затова че спазваме европейските ценности ли?“, добави политикът.

„Знаете ли колко трябва да ни платят за надвзети такси за доставката на природен газ от руска страна? Това трябваше да се каже в Русия. Не им харесва нашето поведение като член на ЕС и НАТО. Това е отношение като към заддунавска губерния“, подчерта той.

„Най-овластеният човек по Конституция е министър-председателят. Смятам, че е крайно време да се въведе лимитиране на периода, в който едно лице може да е министър-председател. Когато един човек толкова дълго време разполага с такава власт се получава израждане. Сега сме в състояние, в което един човек има безпределна власт при условие, че имаме приет по-мек модел. Това ще е един принос към българската демокрация“, убеден е ген. Атанасов.

Той коментира и постигнатото от Българското европредседателство. „Както започнахме, така и ще завършим европредседателството. Свършвайки наистина да се съсредоточим като общество по начина, по който се злоупотребява с властта и се харчат общите пари“, добави той.

Според Атанасов, една от причините Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г да се кланя в Москва, е тази, че във всеки момент на неговите партньори може да им се свирне и да се оттеглят от коалицията. „Това го накара да се кланя, а от Запад сме наритвани“.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2946 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
мч

2018.07.29 | 19:20

8
Не напуска доброволно НСС, а го изгониха този пигмей

2018.06.05 | 19:07

7
Дори и да има ограничение за премиерските мандати, ти посмъртно не можеш да станеш премиер. Понял товаищ?
не син

2018.06.05 | 10:49

6
Трябва да има ограничение на идиотите за да не гледаме противни гниди като Атанасов !
mp

2018.06.05 | 09:49

4
dobro predlojenie g-n atanasov no koi da vi cue kato vlastta vav balgaria e uzorpirana za godini napred blagodarenie na ciganskite izbirateli.

2018.06.05 | 10:21

5
Ами мотивирайте негласуващите! Защо не ви вярват?

2018.06.05 | 09:13

3
Е ,такива като този престъпен демократ и разбойник, некадарник,са причина за ограбването ,и разсипването на държавата и държавността в БГ.Сега се сетило за мандатност.Боклук такъв
Дуци

2018.06.05 | 08:42

2
ТАНАСЕЕЕЕ ... ГЛУПАКО ,МАЛЪК СИ И ТАКЪВ ЩЕ СИ ОСТАНЕШ И У МОЗЪКА , НЕМОЖЕ ЕДНА ДЪРЖАВА КАТО НАШАТА ДА СЕ ПЪЧИ , ЩОТО НЯМА СЪС КАКВО , ОТДАВНА НЯМАМЕ ДОСТОЙНСТВО БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТАКИВА КАТО ТЕБ ПАРАЗИТИ !

2018.06.05 | 08:37

1
Един от злобните и завистливи "политици", това е Атанасов.

Добави коментар

Водещи новини