Румен Порожанов и БСП влязоха в спор (видео)

  • 31 май 2018 10:56

  • 3118
  • 1
Румен Порожанов и БСП влязоха в спор (видео)
©

От ГЕРБ посегнаха на млякото на децата.

Това заяви от трибуната на парламента Георги Стоилов от БСП, който прочете деклрация от името на парламентарна група. "На 23 май 2018 г. с постановление 84 на Министерски съвет е прието допълнение и изменение и допълнение на Наредбата за условията и реда за прилагане на схеми за предоставяне на плодове и зеленчуци и на мляко и млечни продукти в учебните заведения. Става въпрос за схемите "Училищен плод“ и "Училищно мляко“. На инат се приема нормативен акт, който създава сериозно безпокойство за това дали все пак българските деца ще имат достъп до плодове и млечни продукти. Кой носи отговорност за закъснението за липсата на каквато и да е комуникация с тези, които досега са изпълнявали тези ангажименти и са доказали възможността да реализират програмите. Наредбата е предизвикала множество жалби. С тази наредба се създава монопол на някои производители", категоричен беше Стоилов.

"Не сме нарушили, какъвто и да е интерес с промените в Наредбата за схемите за хранителни продукти в учебните заведения", отговори от своя страна министър Румен ПорожановРумен ПорожановРумен Порожанов е бивш министър на земеделието, храните и горите. Роден е на 17 август 1964 г. в. "Въпросът за изменението на постановлението и респективно наредбата безспорно целят даване на възможност на производителите да бъдат част от тази схема. Тази възможност беше дадена още преди 2016 г., но с обратно изменение в наредбата по време на служебното правителство, тя беше отнета. Наредбата е пусната за съгласуване публично в началото на месец април. Направени са няколко срещи при вицепремиера Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16, който е имал бележки по нея и част от тях са отразени", разкри земеделският министър.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3118 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.05.31 | 14:14

1
Ами тогава ,след като е имало няколко срещи с вицето симеонов ,он защо плаче и пише писмо до борисов за отмяна на постановлението и защо винкела днес не повдигна въпроса за лобизма на поражанов

Добави коментар

Водещи новини