Румен Радев: Ситуацията за българската делегация в Москва в момента е много благоприятна

  • 30 май 2018 13:38

  • 3456
  • 10
Румен Радев: Ситуацията за българската делегация в Москва в момента е много благоприятна
© Булфото

Ситуацията за българската делегация в Москва в момента е много благоприятна по няколко причини и едната е съживяването на отношенията с Русия на най-високо ниво, както и споразумението между Европейския съюз и Газпром. Това каза в Пловдив президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на в отговор на журналистически въпрос. Държавният глава подчерта, че по време на своята визита в Москва е поставил много ясни въпроси за възможностите на Русия за оптимизация на цени и на условия за доставки на руски енергийни ресурси, както и за по-добри условия за българския бизнес за присъствие там. Много се надявам правителството ни да оползотвори всички тези възможности, добави той.

На въпрос дали има опасност от война между институциите Радев отговори: "Не мисля, че има война. Да, има напрежение, но трябва да гледаме националните интереси, какви са целите пред нас така, че българските граждани да имат много по-голяма сигурност и високо качество и стандарт на живот. За това трябва да работим всички. Дайте ми вие определение за политическа система, в която премиерът може да се отбие на кафе в парламента и да си тръгне след 20 минути с оставката на председателя му, който трябва да го контролира. Това, че премиерът изобщо не отива на искане за изслушване или, че може с вдигане на телефона да завърти на 180 градуса всички народни представители на мнозинството да гласуват обратно на решението, което вчера са гласували", каза още държавният глава.

Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на определи рестарта на проекта "Белене" като приоритет, но добави, че трябва да се даде шанс на българското правителство да анализира всички варианти, които предлага - да се вдигне мораториумът и да се предложи решение. По думите му обаче това решение трябва да изключва финансов риск за държавата и да има действащи механизми за контрол на ядрения риск.

Модернизацията на Българската армия няма алтернатива и мога да кажа, че невежеството в сферата на сигурността е не само опасно, но накрая излиза и скъпо. Така Радев коментира изказването на Веселин Марешки да се спрат всички проекти за модернизацията на армията.

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на откри в Пловдив 13-то издание на Международната изложба "Хемус 2018", предаде БТА.

Последвайте канала на

3456 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
ФЕДОСОФФ

2018.05.30 | 15:10

7
СВИКВАТЕ ТЪПИ ГЕРБАВИ ДРУГАРИ! СЛЕДВАЩИТЕ 10 ГОДИНИ ТОВА ЩЕ Е ПРЕЗИДЕНТА.....НЕ ПОЖАРНИКАРА БУДА-ла, НЕ ЦУРА ШЛОСЕРКАТА ОТ с.ДРАГАНА С ФАЛШИВАТА ДИПЛОМА, ДЕТО РИВА ПО ТИЛИВИЗОРА, НЕ РОШКО КОМСОМОЛЕЦА, НЕ МИЛИЛИЦИОНЕРА ФИЗКУЛТУРНИК ЦвЦв, СИН НА ПРОВЕРЕН И ВЕРЕН ДРУГАР ....ВСЕ КОМУНИСТИ...

2018.05.31 | 05:55

10
Ти се моли да изкара този мандат... да не се разболее от оная болест - импийчмънтската..., че както са тртъгнали нещата....
Умник Гюро

2018.05.30 | 16:34

9
​Ааа, объркал си се нещо, другарю Фатмак. Ние руските терористи и агресори не ги щем. Искаме си Волжка България.
МОЛЯ ВИ , ДРУГАРИ СЪВЕТНИЦИ

2018.05.30 | 15:40

8
Кой червен шаман от екипа на другаря Радев му е внушил , че е значим политик и че от разходката му до Русия и запознаването му с Путин е призлязло нещо съществено за България ! Спрете с гъделичкането на егото му другари , той от шеги не разбира , приема всяко ласкателство от ваша страна за истина и от това произлизат само недоразумения и смешни изказвания .

2018.05.30 | 15:08

6
Моля, спрете говорилнята...заучените фрази... ПР-акциите....
манев

2018.05.30 | 14:57

5
Драги коментатори, ще му развалите хубавият рейтинг на баща на нацията.
Нов

2018.05.30 | 14:52

4
Този нещо се е объркал,ако си мисли че нещо зависи от него и че е постигнал великия "пробив" в отношенията с Русия.
ag

2018.05.30 | 14:21

3
Тоя отново цвили от коневръза!! Трагикомичен е вече!!
Крум Усаински-Крупник

2018.05.30 | 13:59

2
Цървули!!!Объркал се е нещо човека!!!Той си мисли,че като се дупеше и лижеше подметки е подготвил почвата!!!Е да,ама не!!!Рускенефските примитиви смятат Българските Социалисти и русосифилистици за безполезни отпадъци от които не става и чеп за зеле!!!Честито другарки и другари,паплач продажна малоумна!!!

2018.05.30 | 13:52

1
Като няма работа и говори глупости

Добави коментар

Водещи новини