ДПС: Извън НАТО и ЕС не може да бъде гарантирана сигурността на държавата

  • 30 май 2018 11:48

  • 1727
  • 4
ДПС: Извън НАТО и ЕС не може да бъде гарантирана сигурността на държавата
© Булфото (архив)

Извън НАТО и ЕС не може да бъде гарантирана сигурността на държавата и на българските граждани. Това заяви пред журналисти в парламента зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на в коментар на искането на "Воля" за налагане на мораториум върху проектите за купуване на нова бойна техника.

Ангажиментите ни към НАТО са ясни - до 2 процента от БВП трябва да се отделят за разходи за отбрана, припомни Цонев и допълни, че е дошло време да се направи този разход за сигурността на държавата и гражданите.

Извън рамките на НАТО ние нито икономически, нито военно-политически можем да гарантираме сигурността на държавата и гражданите, посочи Цонев. Според него средствата за отбрана трябва да се разходват по ясно очертана и приета с консенсус концепция за това как ще изглежда българската армия в рамките на НАТО и за какво ще бъдат разпределени тези разходи. "Към този момент няма такава ясна концепция и разходите се планират ту за самолети, ту за сухопътна техника, ту за нещо друго. Освен това се планират някак си извън рамките на българския парламент", коментира Цонев.

ДПС държи тези разходи да бъдат ясно очертани, дефинирани и определени със закона за държавния бюджет. Не правителството, не военният министър, не който и да било от изпълнителната власт, а българският парламент трябва да направи това, подчерта депутатът.

Според Цонев политически изказвания от типа да не се дават пари за самолети, а за пенсии и заплати, са популизъм и злоупотреба с проблемите на хората. "Трябва да се грижим за всичко. Сигурността не се дава даром", подчерта Цонев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1727 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2018.05.30 | 13:21

4
Всяка държава сама трябва да се грижи за своята сигурност, а когато политиците и не могат да я гарантират си ходят!

2018.05.30 | 12:53

3
Дъртата червена курва антиевропейска заревала за ЕС и НАТО.

2018.05.30 | 12:35

2
Реви червен боклук, реви и мри охохохохохохо

2018.05.30 | 12:34

1
ЙОРДАН ЦОНЕВ СИ ОТИВА ОТ ПОЛИТИКАТА ЗАЕДНО С ЧЕРВЕНИТЕ СИ ПОМИЯРИ

Добави коментар

Водещи новини