ДПС: Правилната реакция на Борисов след евродоклада е да освободи Цветанов

  • 08 февруари 2012 13:40

  • 1082
  • 5
ДПС: Правилната реакция на Борисов след евродоклада е да освободи Цветанов
©

Очакваме адекватна реакция на премиера след междинните доклади на Европейската комисия по механизма за наблюдение над правосъдието и вътрешния ред за България и Румъния. Според нас, правилната реакция на премиера е да освободи своя вицепремиер, отговарящ за справянето с корупцията и опазването на обществения ред в страната.

Това заяви на брифинг в парламента зам.-председателят на ПГ на ДПС Христо БисеровХристо Бисеров Христо Дамянов Бисеров е роден в Хасково. Завършва "Право" в Софийския университет "Св. Климент.  „Не само ще направим коментар на поредния доклад на ЕК а ще припомним нашия коментар отпреди 7 месеца. ЕК направи извода, че изразът на политическа воля е по-скоро евфемизъм, отколкото положителна оценка. Не споменаването на наличие на трайна политическа воля означава оценка за липса на такава. Изразът „трайна политическа воля за продължаване на реформите” е по-скоро евфемизъм, отколкото положителна оценка, пише в позицията на ДПС от юли 2011 г.", припомни той.

Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в от ПГ на ДПС заяви, че трябва да се следи последователността в позициите на основните политически сили и припомни позицията на ДПС по отношение на юлския доклад на ЕК. „Ако и занапред кабинетът продължава да се самозалъгва и да се крие зад израза „наличие на трайна политическа воля” и не подплати с трайни резултати трайната политическа воля с конкретни резултати по отношение на корупцията. Нямам съмнение, че и този доклад ще бъде прочетен от управляващите така, както дяволът чете евангелието. Този доклад най-сетне трябва разтърси ГЕРБ и да ги извади от състоянието на самодоволство и усещането за самодостатъчност. Днес Румъния е поощрена, за разлика от порицаването на България в този доклад, допълни той. „Точната оценка за България е порицание, което е резултат от работата на определени министри, които правят всичко възможно, за да подчинят съдебната власт на собствената си воля. Според ДПС е необходим сериозен, обективен прочит на този доклад, който да не бъде строго партиен, защото няма по-важна задача от подобряването на взаимодействието на всички власти. Това означава да се намери начин да престанат да пречат тези, които пречат", подчерта Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1082 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
af

2012.02.10 | 09:54

5
да го духаш мазен ибрикчия
KAYOZEROSKY

2012.02.10 | 09:51

4
ДА ТЕ ОСВОБОДЯТ АНА........НО АНАДОЛСКИТЕ ДЕРВИШИ ГЯУР ОДИ СЕ ГУШКАЙ С доган и местан
ДО КОГА

2012.02.10 | 09:51

3
Господин Бисеров, срамувам се че сте политик в Народното събрание. Всички политици през прехода са виновни. Когото един човек е добре платен и има нормални доходи той няма да се корумпира или да корумпира друг, той няма да вандалства, а ще ходи на културни мероприятия, на почивка и т.н. нормални за човека неща и най- важното ще се ограмотява и по този начин обществото ще се промени. Хубавите неща стават с пари, а не с бедност и мизерия. До кога ще крадете и ще си мислите, че управлявате България. Идва времето когато ще стават лоши неща. На народа му писна да е гладен, да е жаден, да е настудено, да е на мокро, да бъде лъган, да бъде ограбван и т.н. До кога.
джъдж

2012.02.10 | 09:50

2
Ибрикчиите на Доган ,тръгнаха да спасяват бащицата Първанов ,като нарочно вдигат безсмислен шум - с цел - срамната далавера с помилванията на закоравели престъпници и продажбата на български паспорти ,да остане на втори план.
Сотир

2012.02.10 | 09:50

1
Ами нали, заради тъпото ДПС, от 22 години сме на това положение!!!! Да ви го туря на рязаните миндили!!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини