Цвета Караянчева: Походът по Ботевите стъпки е открит урок по патриотизъм

  • 27 май 2018 20:12

  • 1228
  • 6
Цвета Караянчева: Походът по Ботевите стъпки е открит урок по патриотизъм
© Булфото

Походът по Ботевите стъпки не е обикновен поход - това е открит урок по патриотизъм, по любов към отечеството, заяви председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на пред стотиците походници, които утре тръгват на Националния туристически поход "По стъпките на Ботевата чета - Козлодуй - Околчица".

Председателят на парламента е почетен патрон на 72-рия Национален туристически поход. В словото си при официалното му откриване тя каза, че всички участници в похода трябва да са горди и с високо вдигнати глави, защото са потомци на велик народ, защото свободата не ни е подарена, а е спечелена с всяка капка кръв на българските герои.

Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на отбеляза, че вече 142 години българският народ се прекланя пред подвига на Ботев и неговите четници. Тя припомни, че от слезлите от кораба "Радецки" на козлодуйския бряг 194 млади мъже само 76 доживяват Освобождението.

"Няма значение дали Ботев е убит с куршум, или е посечен със сабя. Има значение, че ние го помним, помним неговите четници", подчерта председателят на НС. Тя се обърна към участниците в Националния туристически поход с думите, че утре, когато тръгнат по стъпките на Ботевите четници, ще усетят онзи дух, онзи пламък, който ги накара да дадат живота си за България. И така Ботев да остане завинаги знаме, завинаги символ на свободна България, допълни Караянчева.

Председателят на парламента сега е на палубата на кораба-музей "Радецки" и по-късно ще наблюдава възстановка на слизането на Ботевата чета на родния бряг край Козлодуй. След това тя ще участва в тържествения митинг-проверка, който ще се състои до паметния знак на козлодуйския бряг по повод на 142 години от пристигането на Ботевата чета.

Последвайте канала на

БТА
1228 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
mp

2018.05.27 | 23:44

6
boteviat patriotizam grobarskite prestapnici i platenite metresi kato strina cveta niamat nishto obshto
1 : 1

2018.05.27 | 23:41

5
МНОГО СИ МАЛКА ...МОЕТО МОМИЧЕ ЗА ДА ИЗЛИЗАШ С КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ЛОЗУНГИ...ИНАЧЕ ПРИЗНАВАМ,ЧЕ ИМАШ ДОБРИ УЧИТЕЛИ.
naco

2018.05.27 | 21:20

4
А,КТБ,"Белене","Обществените поръчки","Санирането",НДК, "Оградата", НАП..........., ОТКРИТ УРОК по КАКВО са ,другарко Караянчева????
баба нешка червената грешка

2018.05.27 | 20:41

3
Цвета вонята ,тъпа гнусна кърджалийски отврат.
Те погубиха България!

2018.05.27 | 20:33

2
Там където мафията си има държава, тогава най-милото им е държавата и начело си поставят debilni lesbiiki, като тая и бeзмозъчни pederasti, като Борисов! Бог да ни пази!
ii

2018.05.27 | 20:29

1
Ботев не би подкрепил джендърската ви политика!

Добави коментар

Водещи новини