Работата по закон за розите ще стартира през следващата седмица

  • 23 май 2018 15:51

  • 949
  • 0
Работата по закон за розите ще стартира през следващата седмица
©

Екипът на министерството заедно с производители, дестилерии и института по розата ще започне от следващата седмица работата по нов закон за розите. Това съобщи министърът на земеделието, храните и горите Румен ПорожановРумен ПорожановРумен Порожанов е бивш министър на земеделието, храните и горите. Роден е на 17 август 1964 г. в на фермерски пазар, посветен на Деня на „Натура 2000“. Той и министърът на околната среда и водите Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе разгледаха и опитаха продукти, произведени в зоните от мрежата от защитени територии.

Целта на закона за розите е да се регулират взаимоотношенията – производител-дестилерии и да се защити българското розово масло, обясни министър Порожанов. Ще бъде заложено, че то може да се произвежда само от цвят от роза дамасцена.

Очаквам следващата година да не е по-лесна от тази за производството на рози, ако няма катаклизми с реколтата добивът може да е още по-голям, каза още земеделският министър. Подобни проблеми има и при лавандулата.

„В понеделник имахме много ползотворна среща с биопроизводителите. Поехме ангажимент да бъдат платени между 60 и 70 млн. в седмицата от 3 до 8 юни“, съобщи Порожанов. До юни-юли ще е готов и регистърът, в който контролиращите лица да въвеждат онлайн информацията за всеки един от над 8-те хиляди биопроизводители.

Последвайте канала на

Нора Виткова
949 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини