Елена Йончева: Съдът постанови, че Бойко Борисов е клеветник (видео)

  • 22 май 2018 08:52

  • 7404
  • 25
Елена Йончева: Съдът постанови, че Бойко Борисов е клеветник (видео)
©

Съдът постанови, че Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е клеветник. Борисов и ГЕРБ са осъдени да платят 5 хиляди лева, които ще отидат във фондация за българчета в нужда. Това коментира журналистката Елена Йончева и депутат от БСП в ефира на БТВ.

Тя цитира неговото изказване: "Та туй ново лице, което си позволи за ГЕРБ, че краде, ако продължи и каже още една дума, ще изляза и ще кажа как платихме милиони за нея. Казах просто да си мери приказките". "Борисов твърди, че не е казал тези реплики, а аз просто съм се припознала в тях. Колегите му ме питат дали е казвал тези неща и за кого са се отнасяли, ако не е за мен. За мен лично, това е едно удовлетворение. Тази присъда показва, че политиците в България не могат да лъжат, без значение в предизборна кампания ли го правят, или не", допълни Йончева.

"Аз също заявих, че ГЕРБ крадат от санирането, но го подплатих с конкретни факти. Както и за оградата, която се прескача от бежанци със стълби. След тези мои разкрития той ме заплаши. В Германия за клевета се предвижда лишаване от свобода до 2 години. Това означава, че това действително е тежко провинение. Смятам, че за нашата държава това е много важно - един политик трябва да си мери приказките", обясни още тя.

Депутатката от БСП каза също, че е твърдо против политиците да комуникират с институциите през Facebook и социалната мрежа трябва да се използва много пестеливо. Тя твърди, че разбира Таско Ерменков за това, че задава въпроси към институциите във Facebook, но не подкрепя подобни действия.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
7404 25

Свързани новини

Коментари 25

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини