Мариано Рахой: Двустранните отношения между България и Испания са чудесни (снимки+видео)

  • 15 май 2018 19:11

  • 4335
  • 0
Мариано Рахой: Двустранните отношения между България и Испания са чудесни (снимки+видео)
©

Искам да поздравя министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и бъларските граждани за успехите, които постигат по време на европредседателството си. Удовлетворени сме от усилията, които прави българското правителство. Това каза премиерът на Испания Мариано Рахой след срещата си с премиера на България.

„С г-н Борисов работим по общите ни проекти за интеграция. Отделихме специално внимание на важните европейски въпроси. Намираме се в един ключов момент за ЕС. Проектите, които обсъждаме ще са в голяма полза на нашите граждани. Ще работим за по-добра интеграция“, увери Рахой.

Той подчерта, че само заедно ще можем да се справим с предизвикателството на нашето време.

Едни от важните въпроси, които са били обсъждани са относно следващата финансова рамка на ЕС. „Тези преговори са много сложни, защото това е първата финансова рамка след Брекзит. Винаги ще подкрепя България за кохезионната политика. Считаме за необходимо да се продължат политиките за дигитална свързаност и миграционната политика“.

„На срещата говорихме за чудесните ни взаимоотношения. Хилядите български граждани, които живеят в Испания са чудесен пример за успешна интеграция“, даде пример Рахой.

„По отношение на търговските отношения между двете държави, премиерът на Испания заяви: „Испания е на 8 място в икономическите проекти със страната ви“.

Освен това бе споменато и доброто сътрудничество между полицейските служби на двете държави.

„Притеснява ни ситуацията в Близкия Изток и ядреното споразумение с Иран. Говорихме за Украйна. Испания подкрепя независимостта и суверенитета на страната“.

„Срещата беше много плодотворна. Двустранните ни отношения са чудесни и се надявам да продължат да са такива“, смята Рахой.

„Българското председателство на ЕС е едно от най-успешните. Темите, включени в дневния ред са изключително важни“.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4335 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини