Делян Добрев: "Инерком" няма да може да осигури финансиране за сделката за ЧЕЗ

  • 11 май 2018 07:57

  • 2589
  • 3
Делян Добрев: "Инерком" няма да може да осигури финансиране за сделката за ЧЕЗ
© БНТ

По една основна точка на проектодоклада на временната комисия за сделката за ЧЕЗ имаме резерви – последната точка, която задължава БНБ да предостави кореспонденцията с "Инерком". Има закони, които забраняват информацията да се предостави в този вид. Това каза в сутрешния блок на БНТ депутатът от ГЕРБ и председател на Комисията по енергетика Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор:.

Комисията напълно оправда първоначалните ми очаквания – че тя няма с нищо да допринесе за получаване на повече информация за сделката. Комисията остана някак безрезултатна. За това има обективни причини. Всички дадоха информация, но просто информацията я знаехме отпреди това, заяви Добрев.

Банките не са поемали ангажимент да финансират сделката. Срокът е девет месеца, откато са подписали договора с ЧЕЗ. Има още шест месеца, в които купувачът трябва да осигури финансирането. Моето усещане е, че тази сделка много трудно ще бъде финализирана с осигурено финансиране. По-скоро ще изтекат деветте месеца и купувачът няма да може да осигури финансиране. В такъв случай ЧЕЗ може да реши да стартира нова процедура, каза още Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор:.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2589 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини