Делян Добрев: Не се притесняваме от предстоящия вот на недоверие

Председателят на Комисията по енергетика в Народното събрание и депутат от ГЕРБ Делян Добрев отхвърли твърденията на БСП, че от петък сме свидетели на коренно нова политическа ситуация в парламента, след като ДПС осигури кворум за провеждането на заседанието в замяна на отпадането на предложенията за промени в Закона за устройство на територията.

В интервю за БНР той заяви: „Това дори логически не е вярно, защото няма как да гласуваш отпадане на точката, ако преди това не си се регистрирал, т.е. тези две действия са точно в обратната последователност. Първо е регистрацията, а след това е гласуването на дневния ред, т.е. дебатът по отношение на това коя точка да влезе и коя да отпадне се състоя след регистрацията. Ако погледнете броя на регистриралите се сутринта народни представители, ГЕРБ и Обединените патриоти с колегите от „Воля“ имахме достатъчно гласове и не ни беше необходима регистрацията на ДПС, за да започне работният ден. Просто ДПС видяха, че ще има работен ден и решиха да се регистрират за разлика от БСП. Тези опити да се каже, че работата на парламента зависи от регистрацията на ДПС просто са несериозни“.

Добрев каза още, че ГЕРБ не се притесняват от предстоящия вот на недоверие в сферата на здравеопазването: „Аз мисля, че за първи път има идеи, които се обсъждат за здравна реформа. Тези идеи са до голяма степен разработени, съгласувани и вероятно това дава основание на опозицията за този вот на недоверие, но по-добре да има реформи и вот на недоверие, отколкото да няма реформи.“

Председателят на енергийната комисия в НС коментира и законодателните промени, според които Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) ще бъде последната, която ще се произнася по сделките в енергетиката: „КЕВР и първа да се произнася, ако не е съгласна със сделката, тази сделка няма как да стане, т.е. дали ще бъде първа или последна няма особена разлика. Промяната в текста се налагаше, тъй като гласуваният през лятото член, който дава такива правомощия на регулатора, не определяше кога трябва да се произнесе, а ние вече имаме произнасяне от другите регулаторни органи. Единствено уточнихме в текста моментът, в който КЕВР трябва да се произнесе.“

Добрев обясни, че се очаква „Обединени патриоти“ или БСП да разработят и внесат критериите, по които КЕВР трябва да се води, за да одобри или не одобри дадена сделка: „Ние не работим в тази посока, защото това не беше наша инициатива още в самото начало, но в противен случай този текст без критерии дава възможност на регулатора сам да ги определи, което не съм сигурен дали е най-добрият вариант“.

България води преговори с „Газпром“ за цените на газа, който се доставя за страната ни, обяви Делян Добрев: „Тази седмица шефът на „Булгаргаз“ бе на такива преговори в Русия, т.е. преговорите са започнали на техническо равнище. Нямам информация за резултати, но не мисля, че ще има някакви конкретни резултати на техническите разговори, защото при тях трябва да се включи министърът на енергетиката и той да води разговора за промяна в договора“.

Бившият енергиен министър изрази мнение, че от евентуално обединение на АЕЦ „Козлодуй“ и „Мини Марица-изток“ ще има съществени ползи и значителни намаления на разходите: „Хипотетично от едно такова обединение може да има съществени ползи, защото ще се намалят разходите, бордовете, но погледнато от експертна гледна точка едно такова обединение може да даде възможност на АЕЦ „Козлодуй“ и „Мини Марица-изток“ да предлагат много по-гъвкави продукти. Ако тези две централи търгуват своята електроенергия заедно, те ще могат да постигнат много по-добри резултати, а и могат да се постигнат значителни намаления на разходите“.

Коментари

 1. 2018.10.01 | 07:48
  Писна ми от драскане за власт, няма само да ходя на избори на всеки 2-3 години, нека вотът на недоверие да се провали и правителството да продължи напред.
 2. 2018.09.30 | 22:13
  Антон Тодоров е миризливец
 3. 2018.09.30 | 17:37
  А,има ли НЕЩО от което се ПРИТЕСНЯВАТЕ другарю Добрев?????????????????
  1. 2018.09.30 | 18:05
   Да, притеснявам се Кури и Елена да не поискат да ми направят свирка. Кръстя се и бягам!
 4. 2018.09.30 | 18:03
  Тия смешници от БСП- жадни за власт мултимилионери- приватизатори пак ще разиграват омръзнали ни скечове!
 5. 2018.09.30 | 17:57
  Мъ как шъ съ притисняваш ве крадльо? Та зад теб е цялата държава. Спасихъ те при оставкатъ, сигъ штъ та спасят също. Ма на теб трепанету тии минало. Ти си крадец от класа. Политически крадец. Отрови Хасково, и сичко потулиха. Гражданите моот да измират от радиационната вода. Ама и ни пииш тъкава, нали?
  1. 2018.09.30 | 18:00
   Митак, тая вода я пиеш от Живково време, бедни ми троле неграмотен!!!
 6. 2018.09.30 | 17:40
  Така е, ГЕРБ няма от какво да се притеснява! Пак ще се четат изрезки от вестници и БСП ще използва една трета от парламентарното си време- нямат аргументи, а колкото и да са силни в демагогията почват да се повтарят банално! По нелепа партия, с по нелепо поведение историята не познава! Пълни баламурници, скопени политически фигури от изпаднала в дълбока криза партия!
 7. 2018.09.30 | 16:42
  Яаа, как мазничко говори тази гнус!
  Защо не каже нещо за КУМГЕЙТ?
  Защо не каже как го „благославят“ хасковлии, с изключение на родата му, естествено?
  1. 2018.09.30 | 17:22
   Гнусен червен трол! С вашите опорни точки станахте за смях! Ленка граничарката ли слуша народа, известна още, като Ленка кинаджийката- милионерка- виж резултатите от изборите, слабаци и ДС- манипулатори! И този вот ще е трагедия за червените милионери! Циркаджии!!!
 8. 2018.09.30 | 16:19
  КРАДЛИВА НЕВЕСТУЛКА
 9. 2018.09.30 | 16:06
  Просто си отвратителен и с изказвания и със сделки и всичко което вършиш.
 10. 2018.09.30 | 14:28
  Не се притеснявам платили сме на когото трябва!
  1. 2018.09.30 | 15:27
   по-скоро това е САМОТНИЯ червен трол, самотен е защото няма нито жеан нито деца, стои тук по цял ден и нощ за да не се чувства самотен, жална работа.
  2. 2018.09.30 | 14:58
   Та ева в смотания червен трол да те ева. Боклук долен
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет