Андрей Ковачев: Фалшивите новини експлоатират страховете на хората

  • 10 май 2018 18:25

  • 2007
  • 8
Андрей Ковачев: Фалшивите новини експлоатират страховете на хората
© БТВ

Хората абсолютно безкритично вярват на всички новини. Що се отнася до новините за ЕС, съюзът какво ли не беше забранявал, от розовите домати до кривите краставици. Хората трябва да се съмняват. Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев в предаването "Лице в лице" по БТВ по темата за фалшивите новини.

"Фалшивите новини са феномен и на Западните Балкани и в целия Европейски съюз. Тези, които седят зад този тип новини идентифицират много добре какво е интересно за хората и какви са страховете им. Тези страхове се експлоатират", каза още той.

"В България по отношение на ЕС има много антипропаганда, която иска да ни каже, че има негова алтернатива. Не мисля, че трябва да правим реклама на такива сайтове. Хората наистина вярват на много от нещата, които се изписват ", допълни Ковачев.

"Например, македонският президент не каза истината, той заяви, че ще дойде на парада в София, а след това и на военните гробища в Ново село. За съжаление той и там не дойде. Той е бил близо до гробищата да посрещне президента Радев, но не дойде на самите гробища. Смятам, че президента не трябва да се вижда с човек, който два пъти не казва истината", завърши Андрей Ковачев.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2007 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини